Yaşam

AB’den “I. Uluslararası Hemşirelik Mezunları Deneyim Paylaşım Sempozyumu”

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından “İ. Uluslararası Hemşirelik Mezunları Deneyim Paylaşım Sempozyumu” düzenlendi. AB Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program kapsamında hemşirelik mesleğinin tarihsel gelişimi ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin alana katkısı hakkında bilgiler paylaşıldı. Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Dekan Yardımcısı Doç. Fahriye Vatan, Doç. Eda Dolgun, Hemşirelik Fakültesi Mezun Temsil Lideri Doç. Hasret Demirel Bozkurt, Hemşirelik Mezunları Derneği Başkanı Doç. Dr. Gülengül Mermer, mezunlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Üniversitemizin bugün yakaladığı başarı tablosuna eşlik eden Fakültemiz, 1959 yılında Hemşirelik Yüksekokulu’nun ilk mezununu veren Prof. Dr. İnci Erefe hocamız tarafından bize devredilen hemşirelik lisans eğitimine ülkemizde ve Avrupa’da 1955 yılında başlamış ve her yıl yüzlerce mezun vermektedir. Bugün 6.784 mezunumuz ve şu anda 290’ı son sınıf olmak üzere 1.478 lisans öğrencimiz var. Hemşirelik Yüksekokulu, Cumhuriyetimizin 100. yılında mezuniyetinin 50. yılını ilk kez 1973 mezunları ile kutluyor. Bu özel güne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyada yaşanan küresel salgın, 2020 yılında ilimizde meydana gelen deprem ve bu yıl 6 Şubat’ta 11 ilimizi vuran ve bizleri boğan deprem gibi toplumsal krizlerde mesleğini icra etmeye her zaman devam eden hemşireler olmuştur. . 238 öğrencimiz ve aileleri depremden etkilendi. 2. sınıf öğrencimiz Sabahat Kavas’ı depremde kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Hemşire takviyesi deprem bölgelerine daha fazla atama ile devam ediyor. Hepimizin başı sağolsun” dedi.

“Yaşam boyu birlik felsefesiyle her zaman bir aradayız”

Doç. Hasret Demirel Bozkurt ise öğrencilere seslenerek, “Öğrenci odaklı Ege Üniversitesi ve Hemşirelik Fakültemizin imkanları ile bu güzel öğrencilik yıllarını en verimli şekilde geçirmek sizin elinizde. Yarının ne getireceği bilinmiyor. 6 Şubat sabahı meydana gelen felaket nedeniyle hepimize başsağlığı diliyoruz. Her afette olduğu gibi sağlık çalışanları da her zaman görev başındaydı. Hep birlikte mesleğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.” Mezun Kartı uygulaması hakkında bilgi veren Doç. Bozkurt, ömür boyu birliktelik ideolojisi ile her zaman ortalarda olmayı hedeflediklerini, her sonun bir başlangıç ​​olduğunu, mezun öğrencilerle olan gönül bağlarını her zaman canlı tuttuklarını belirtti.

EÜ Hemşirelik Mezunları Derneği Lideri Doç. Dr. Gülengül Mermer, Hemşirelik Mezunları Derneği’nin tarihçesi ve kuruluş hedefinden bahsetti. AB Hemşirelik Mezunları Derneği’nin birçok bilimsel ve sosyal etkinlik düzenlediğini ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı sağladığını belirten Doç. Mermer, deprem nedeniyle ihtiyaç sahibi öğrenci sayısının arttığını da belirterek, dernek olarak 45 öğrenciye 12 ay burs sağladıklarını söyledi.

“Geçmişimiz geleceğimizin aynasıdır”

Doç. Dr. Mermer, “Geçmişimiz geleceğimiz için bir izdüşümdür. Bu sempozyum ile mesleğimizde kuşakları buluşturduk. Derneğimize vereceğiniz her desteğin ihtiyacı olan bir genç meslektaşımıza dokunmak olduğunu belirtmek isterim. Desteğin kalıcı olmasını dilerim. Emeklerinden dolayı tüm öğretmenlerimize, mezunlarımıza ve organizasyon komitesine teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Dekan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, cübbeli 50. yıl mezunlarına belgeleri takdim etti. Doç. Dr. Hasret Demirel Bozkurt ve Doç. Dr Gülengül Mermer tarafından yapılmıştır. Panelde Hemşirelik Yüksekokulu 1. Mezunu Prof. Dr. İnci Erefe, 50. Yıl Mezunu Hemşire Tülün Sünger Topuzoğlu ve 2022 Mezunu Hemşire Muhammed Bağlamış birer konuşma yaptılar. Sempozyumun “Yurtdışında Ege Üniversitesi Öğrencisi Olmak” başlıklı oturumun başkanlığını Doç. Zeynep Daşıkan ve Doç. Dr. Güleç Şatır yaptırdı. Bu sempozyumda Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi mezunu ABD’li Hemşire Nesime Atar Özbek ve Yrd. Doç. İngiltere’den Nurcan Bilgiç ve Hemşire Betül Savaş Akbaş deneyimlerini paylaştı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu