Haber

Bakan Kurum: “Kırıkhan’a 18 bin konut yapacağız”

Bakan Kurum: “Kırıkhan’a 18 bin konut yapacağız”

HATAY Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 18 bin konutun yapılacağını, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ise 13 bin 350 konutun inşaatına başlanacağını açıkladı.

Bakan Kurum, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde depremzedeleri ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı. Daha sonra bir konuşma yapan Bakan Kurum, esnafın mağdur olmaması için ilçede kesintili ticari üniteler kurulacağını belirterek, “Geçici ticari üniteler kuracağız. Bu ticari ünitelerde yeni ticari üniteler yapılana kadar esnafımız hizmet verecek, vatandaşlarımız Kırıkhan’dan ayrılmayacak. Burada yaşayan kardeşlerimizin bir nebze de olsa normal bir yaşam sürmesini istiyoruz. Yenileri yapılana kadar bu geçici ticari üniteler ve ticari hayatın devamlılığı bizim için önemli. senin için” dedi.

Kırıkhan’da toplam 18 bin konutun yapılacağını vurgulayan Bakan Kurum, “Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 13 bin 350 konutun inşaatına başlanacak. Uygun yerlere 5 bin bağımsız bölüm yapılması planlanıyor. merkeze dağıtmayı düşünüyoruz.Bu dağıtım 3-4 kat artı zemin katı geçmeyecek TOKİ binalarımıza baktığımızda TOKİ binalarımızda ölen kardeşimiz olmadı yıkılmadı yıkacağız. radye temel üzerine tünel yapın. Binanın altında dükkan olmayacak. Ticaret yerleri yapacağız ama üzerine ev yapmayacağız” dedi.

dogansehir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu