Ekonomi

Artan dul ve yetim maaşı tablosu açıklandı: 2024 yılı maaşı ne kadar ve ne zaman ödenecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıDul ve yetim aylığı ödemeleri 2024 Hesaplara yıllara göre artışlar halinde yatırılacaktır. Başvurular ikamet edilen il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma’ya (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma) yapılabilir. SYD) Temel için yapılır.

2024 emeklilerine yeni dul ve yetim aylığı ek zamYapıldıktan sonra belli oldu. SSK, Bağ-Kur tarım emeklilerine yönelik ek maaş artışları ortaya çıktı. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Emekli maaşına ek zam yapılacağını duyurdu. Böylece dul ve yetim aylıklarına 5 puanlık ilave artış yansıdı. Yüzde 42,60 oranı artırıldı. Dul ve yetim aylıkları aylık artışına göre belirlenmektedir.

Türkiye’de 13,5 milyon SSK ve Bağkur emeklisi , belgelere göre 10 bin TL’nin altında maaş alamayacak. Ölüm aylığı olarak bilinen dul ve yetim aylığı için fiyatlar farklı olacak. Eğer kişi eşinden dolayı ölüm aylığı alıyorsa, eş çocuk maaşının yüzde 50’sini alır. yüzde 25Eğer alırsa 10 bin TL, yüzde 50 hisseye sahip olana 5 bin TL, yüzde 25 hisseye sahip olana 2 bin 500 TL.‘ye kadar çıktı.

2024 zamlı dul ve yetim maaş tablosu

Yüzde 25 hisse sahibi vatandaşa 2 bin 500 TL, yüzde 50 hisse sahibi vatandaşa 5 bin TL, yüzde 75 hisse sahibi vatandaşa 7 bin 500 lira yeni ödeme yapılacak Maaş farkı dahil TL. Bu rakamlar, belirtilen oranlardaki artışlar sonrasında elde edilecek yeni ödeme tedbirlerini yansıtıyor.

Kimler dul ve yetim aylığı alabilir?

Ölme Bireylerin geride bıraktıkları eş ve çocukları için oluşturulan fon, hayatta kalanların ekonomik açıdan sıkıntı yaşamamasını sağlıyor. Eş veya eşlerden birinin vefat etmesi halinde, dul aylığını diğer eş talep edebilir. Aynı şekilde çocuklara da yetim aylığı cinsiyete bakılmaksızın verilmektedir.

Halk arasında ‘ölüm aylığı’ olarak bilinen dul ve yetim aylığı, sigortalınıneşi ve çocukları için destek mi . Bu emekli maaşı, erkek veya kadın olmalarına bakılmaksızın hak sahiplerine sunulmaktadır. Dul aylığı, ölen sigortalının eşine verilen aylık olarak anılır ve Medeni Kanunlara göre evlilik bağı kuralını taşır. Çocuklara verilen yetim aylığına ‘yetim aylığı’ adı veriliyor. Bu ayın ortasında erkek ya da kız cinsiyet ayrımDeğil ama çocukların maaşlarını alacakları süreyi etkileyebilir.

Erkek çocuklar eğitim alamadığında 18 yaşındaortaöğretim almış olmaları durumunda 20 yaşındayükseköğrenim görmüş olmaları durumunda 25 yaşında Aylık ücrete kadar alabiliyorlar. 25 yaşını dolduran erkek çocuklar yetim aylığı alamazlar. Kızların durumu ise Evli değiller ve sigortalı olarak çalışmıyorlar.Aksi takdirde yaş sınırlaması olmaksızın maaş alabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu