Haber

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı hizmet binasının satışına tepki gösterdi

ÖZKAN KARAKAYA

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin hizmet binasını 3 milyon 500 bin bedelle satmasına tepki gösterdi. Alihanoğlu, “Bu satışın yapılmamasını istiyoruz. Satış için gösterdikleri gerekçe ‘memurlara kıdem tazminatı vermek’. Ancak bunun için bankalardan kredi kullanabilirler. Bu satış doğru bir satış değil” dedi. Tüm Ardahan esnafı adına protestoda bulunuyoruz ve bu satışın bir an önce tamamlanmasını istiyoruz.” İptalini talep ediyoruz dedi.

Basın İlan Kurumu’nda (BİK) yayımlanan satış ilanına göre, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin hizmet binasının satışı 12 Şubat 2024 tarihinde kapalı zarf usulüyle 3 milyon ₺ tahmini fiyatla yapılacak. 500 bin lira. Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu ile Ardahan Şoförler ve Arabacılar Esnaf Odası Asım Özer, hizmet binasının satışının uygunsuz olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu şunları söyledi:

“Bugün sabah Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile ortak basın açıklaması yaptık. Basın açıklamasının gerekçesi Ardahan Odalar Birliği’ne ait hizmet binamızın satışıyla ilgilidir. Esnaf ve Sanatkarlar.Bu haksız satışı protesto etmek için bir araya geldik ve tüm üyelerimiz ve Ardahan’daki esnaf ve sanatkar dostlarımız da bize destek verdi.Bu konu Ardahan Valimiz ve Başsavcılığımızın da bilgisi dahilindedir.

“BU SATIŞ KARARINI DOĞRU BULMUYORUZ”

Kars İdare Mahkemesi’nin kararıyla Odalar Birliği ile Odalar Birliği Genel Kurul Üyeleri arasında muhteşem bir toplantı gerçekleştirildi. oy Bir gündemimiz var. Ancak mahkeme kararının ardından bu seçim kararını uygulamayan Odalar Birliği hakkında 27 Şubat’ta hata yaptığı ve görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açılıyor. Bunu bilen yönetim Yılmaz Kaya, Deniz Özer, Turgay Derin ve diğer yönetim arkadaşları 12 Şubat için satış kararı aldılar. Biz bu satış kararını doğru bulmuyoruz. Binamız dört katlı, bir katını Esnaf Kefalet Kooperatifine tahsis ettik. Birinci katını Esnaf ve Sanatkarlar Odasına, ikinci katını Esnaf Odasına ve son üst katını da Odalar Birliğine tahsis ettik.

Bu satışın buradan yapılmamasını istiyoruz. Satış için gösterdikleri sebep; ‘Memurlara kıdem tazminatı vermek için’ dediler. Ancak bunun için bankalardan kredi kullanabilirler. Bu satış doğru bir satış değildir. Burada tüm Ardahan esnafı adına protesto yapıyor ve bu satışın bir an önce iptal edilmesini talep ediyoruz. Halen devam eden bir mahkeme kararı olduğundan ve bu binanın Cumhuriyet Başsavcılığı, Odalar Birliği yönetimine görevi kötüye kullanmaktan dava açtığından, Sayın Validen ve Cumhuriyet Başsavcılığından bu hususta gerekli düzenlemelerin yapılmasını rica ediyorum. Bu konuda duyarlı desteklerini esirgemiyor, kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum.”

“ÖDENMEYECEK BİR MİKTAR DEĞİLDİR”

Ardahan Şoförler ve Otomobil Esnafları Odası Başkanı Asım Özer de şunları söyledi:

“Ardahan Esnaf Odaları’nın ilimiz Serhat Ardahan’da gündemde olan ve esnafımızı büyük sıkıntıya sokarak bizleri büyük sıkıntıya sokan ve rahatsız eden binamızın iki katını satma kararı alması bizleri tamamen rahatsız etmiştir. Bizi rahatsız etmesinin nedeni bu binanın Ardahanlı esnaf ailesine ait olmasıdır.” Bize ait bir bina. Bu binanın küçük ve imkansız olmayan nedenlerden dolayı satışa çıkarılmasından büyük üzüntü duyduk. Ardahan Odalar Birliği’nin devraldığı yönetime ait EYT kapsamında emekli olacak iki kişiyi emekliye ayırmak için bu binayı satışa çıkardıklarını belirtiyorlar ancak Oda’nın ve benim gelirlerimizin bu olduğunu belirtmek isterim. farklı gelirlerle yapılamayacak, ödenemeyecek bir tutar değildir. Bu odanın almış olduğu yanlış ve korkunç bir karar olduğunu belirtmek isterim. Ardahanlı esnaf bu kış kuralları çerçevesinde canla başla çalışarak odalara aidatlarını öderken, Ardahan Şoförler ve Arabacı Esnaf Odası da bir hizmet binasının bu şekilde katledilmesinden sorumludur. Firma olarak buna tahammül edemeyiz, göz yumamayız.

Konfederasyonlar Birliği Başkanımız Sayın Bendevi Palan Döken’e ve Federasyon Başkanımız Sayın Fevzi Apaydın’a çağrımdır. Bu yanlış kararın bir an önce önüne geçilmesi için Ardahan Odalar Birliği yönetimiyle hızlı ve ivedi bir şekilde iletişime geçilmesini ve bu yönetimin daha mantıklı bir karar vermesi için gerekli çaba ve adımların atılmasını bekliyoruz. Bu yönetim seçildiğinden bu yana Ardahan Esnaf Odası ve Şoförler Odası olarak biz de dava sürecindeyiz. Mahkemenin ilk karar aşamasının 27 Şubat, ihale tarihinin ise 12 Şubat olduğu belirtildi. Ardahan esnafının binasında katliama neden olacaklarını tüm halkımız görüyor. “Tüm Ardahan halkının ve esnafının bu durumdan rahatsız olduğunu belirtmek isterim.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu