Teknoloji

Apple Vision’ın artık bir YouTube uygulaması var, ancak Google’dan gelmiyor (şimdilik)

Apple Vision Pro kısa süre önce piyasaya sürüldü ancak birçok kullanıcı cihaza yönelik uygulamaların eksikliğinden şikayetçi. O kadar ki Google’ın daha önce açıkladığı gibiYouTube videolarını çalıştıracak bir YouTube uygulaması bile yok.

Apple, cihazı piyasaya sürmeden önce bu tür “standartlaştırılmış” uygulamaların olmaması tepki çekmişti. Ancak Görünüşe göre üçüncü taraf geliştiriciler uygulama pazarındaki boşlukları doldurmaya başladı.

Hıristiyan SeligVision Pro adlı bir geliştirici YouTube için Juno Adlı özel bir YouTube uygulamasını yayınladı. Google’ın resmi bir uygulama yayınlamaması nedeniyle bu uygulamanın cihaza yönelik tek YouTube uygulaması olması dikkat çekiyor.

4,99 dolara satılan uygulama, oynatma penceresini yeniden boyutlandırma ve yeniden konumlandırma seçeneklerinin yanı sıra karma gerçeklikte sanal bir sinema hissi için görüntüyü çevreleyen alanı karartmak da dahil olmak üzere bir dizi kullanışlı özellik ile birlikte geliyor.

Bildiğimiz gibi bir süre önce Google Vision Pro için bir YouTube uygulaması geliştirme planının olmadığını söyledi. özellikle belirtilmiştir. Bu nedenle 5 dolar verip uygulama satın almak istemeyenler için şimdilik Apple Vision Pro mevcut. YouTube’a erişmenin tek resmi yolu YouTube sayfasına Safari aracılığıyla girmektir..

Resmi YouTube uygulaması da yolda

İyi haber şu ki, bir süre beklerseniz resmi YouTube Vision Pro uygulamasını indirebileceksiniz. Görünüşe göre Google daha önceki kararını rafa kaldırmış ve özel bir Vision Pro uygulaması geliştirmeye karar vermiş.

Şimdilik uygulamaya yönelik belirli bir tarih bulunmuyor ve Apple, Vision Pro kullanıcılarına YouTube’a erişmek için Safari kullanmalarını öneriyor. Ancak yol haritalarında özel bir YouTube uygulamasının bulunduğunun özellikle altını çiziyor.

Uygulamanın Vision Pro’da kullanılabilirliğiyle ilgili ilk endişeler büyük tartışmalara neden oldu. Ancak cihazın satışa sunulmasıyla birlikte yakın zamanda 600’den fazla uygulamanın kullanıma sunulacağı haberiyle tartışmalar biraz yatıştı.

Netflix, Spotify ve Google Bazı iyi bilinen uygulamaların resmi uygulamaları Vision Pro’da mevcut değildir. Görünüşe göre rakipler Apple’ın ünvanını tanınan bir cihaza dönüştürmek istemiyor ve az sayıda kullanıcıyla unutulmuş bir proje olmasını umuyorlar. Ancak Google’ın bu konuda biraz yumuşadığını görmek sevindirici.

haberfinike.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu