Haber

Afrika’daki çocuklarda AIDS’i bitirmek için yeni ittifak

Afrika ülkeleri, çocuklarda Edinilmiş Bağışıklık Yetmezliği Sendromu (AIDS) hastalığını 2030 yılına kadar sona erdirmek için yeni eylem planlarını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO) yapılan açıklamaya göre, AIDS’e neden olan HIV (Human Immunodeficiency Virus) ile enfekte olan tüm çocukların ve çocukları olan HIV taşıyan annelerin enfekte olmasını sağlamak için Tanzanya’ya gelen 12 Afrika ülkesi temsilcisi henüz virüse yakalanmamış, gerekli tedaviye erişebilir. yeni yol haritaları belirledi.

Botsvana, Angola, Kamerun, Güney Afrika ve Zimbabve gibi AIDS’in yaygın olduğu 12 ülke Darüsselam Bildirgesi’ni oybirliğiyle kabul etti.

Planda virüsün erken teşhis edilerek uygun tedaviye başlanması, gebe ve emziren annelerde tedavinin hızlandırılarak bulaşmanın önlenmesi ve tedavi hizmetlerinin önündeki toplumsal engellerin kaldırılması amaçlanıyor.

Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Ortak Programı (UNAIDS) tarafından yürütülen çalışma ile 2030 yılına kadar çocuklarda görülen AIDS’in sona erdirilmesi hedefleniyor.

BM rakamlarına göre dünyada her 5 dakikada 1 çocuk AIDS’ten ölürken, çocukların sadece yüzde 52’si hayatlarını kurtarabilecek bir tedaviye ulaşabiliyor.

2021 yılında HIV bulaşan çocuk sayısının 160 bin civarında olduğu iddia ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu