Haber

CHP, HDP ve İYİ Parti’nin grup önerileri TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmedi.

CHP, HDP ve YETERLİ Partisi’nin gündeme ilişkin grup önerileri TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmedi.

Gündem dışı konuşmaların ardından siyasi parti gruplarının önerileri ayrı ayrı masaya yatırıldı.

İYİ Parti’nin “Üniversite öğrencilerine verilen burs ve öğrenim kredisi” araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin teklifleri, HDP’nin “Kadro şebekesinin kayırmacılık sonucu verdiği zararın araştırılması” ve CHP’nin “Yönetim Vesayetçiliği” konulu araştırma komisyonu kurulmasına yönelik ön görüşme yapılması teklifleri Parlamentonun üzerindeki organ”. , kabul edilmedi.

Genel heyet daha sonra AK Parti Grubu’nun gündeme ve çalışma saatlerine ilişkin teklifini kabul etti.

Buna göre, 50/d ile araştırma görevlisi alımını içeren yasa tasarısı gündemin ilk sırasına, Türkiye Arkeoloji ve Kültür Varlıkları Vakfı Kanun Teklifi ise ikinci sırada yer aldı.

Genel Kurul 28 Şubat Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 24.00’e kadar çalışacak.

“Gençler 14 Mayıs 1950’deki gibi ‘yeter’ diyecek”

İYİ Parti Kümelenmesi’nin önerisi üzerine konuşan Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, okulların açık olduğu 14 Mayıs’ta yapılan seçimleri eleştirerek, “İktidar gençlere ‘oy vermeyin’ diyor.” ifadeleri kullandı.

Gençlerin okudukları ilde seçmen olmalarını öneren Örs, İYİ Parti olarak bu süreci kaçırmaları halinde onları ikamet ettikleri şehre ücretsiz götürmeyi taahhüt ettiklerini belirtti.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Avrupa’da bazı ülkelerdeki yurt kapasitelerini paylaştı.

İspanya’da 91 bin, Almanya’da 291 bin, Fransa’da 365 bin, İngiltere’de 550 bin, Hollanda’da 113 bin yatak kapasitesi varken, Türkiye’de sadece kamunun sunduğu 800 bin yatak kapasitesi varken; Özel, kamu ve üniversitelerin sunduğu toplam yatak kapasitesinin de 1 milyon 100 binin üzerinde olduğunu belirtti.

Eğitim maliyetlerini düşürmek için her adımı attıklarını ve tüm bunlara karşılık öğrencilerin her seçimde AK Parti’ye güçlü destek verdiklerini söyleyen Maviş, “14 Mayıs’ta öğrenciler hepinize bir kez ‘yeter’ diyecek. yine 14 Mayıs 1950’de olduğu gibi. diyecek.” değerlendirmesini yaptı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “katı kuvvetler ayrılığı” tabirinin parlamenter sistem için değil başkanlık sistemi için kullanıldığını açıkladı.

Aydın, “Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tamamen millet iradesine dayandırmakla birlikte, yasama, yargıyı güçlendirerek, karşılıklı koordinasyonu sağlayacak konuma getirmiştir.” dedim.

“‘6 partinin genel başkanları imzalamadan, tamam demeden Cumhurbaşkanı etkisiz ve yetkisiz olur’ diyorsunuz. Böyle bir yöntem kabul edilebilir mi?” Aydın, “Bir yandan yüzde 50+1 oy alacak ama diğer yandan değerli parti liderleri ‘Ben ne dersem liyakatsizsiniz’ diyecekler. dedi.

“Hala bu ucube sistemi savunuyorsunuz”

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, demokrasinin temelinin istişare ve uzlaşma olduğunu vurguladı.

“Ülkeyi mahvettiniz, hala bu ucube sistemi savunuyorsunuz” diyen Erkek, “Şu anda koalisyon yok mu? AK Parti, MHP, Vatan Partisi, BBP koalisyonu yok mu?” O sordu.

Konuyla ilgili konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Biz Cumhur İttifakı’yız. ‘İttifak’ kavramı ile ‘koalisyon’ veya ‘ortaklık’ kavramları tamamen farklı kavramlardır. Bir ve beraber hareket etme halidir. dünyanın karşı karşıya olduğunu düşündüğümüz tehdit ve tehlikelere karşı hep birlikte.” dedi.

Genel Kurul’da kümelenme önergelerinin ardından sözleşmeli araştırma görevlisi alımını da içeren kanun teklifi görüşmelerine başlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu