Haber

YKS Sınavı Giriş Belgesi 2023 nasıl alınır? YKS giriş belgesini hangi siteden alabilirim? YKS giriş belgesi sorgulama!

YKS Sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavına çok az bir süre kaldı. Milyonlarca öğrenci 4 yıllık lise eğitiminin ardından üniversite öğrencisi olmak için son hazırlıklarını yapmaya başladı. YKS sınavına giriş belgesinin nereden alınacağı merak ediliyor. Peki, YKS Sınavı giriş belgesi 2023 nasıl alınır? YKS giriş belgelerini hangi siteden alabilirim? YKS giriş belgesi sorgulama!

YKS 2023 NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacaktır. Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran 2023 tarihinde, Alan Yeterlilik Sınavları (AYT) 18 Haziran sabah oturumunda uygulanacaktır. 2023 ve öğleden sonraki oturumda Yabancı Dil Sınavı (YDT) uygulanacaktır.

YKS İMTİHAN GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, Sınav Giriş Belgelerini, sınav tarihinden yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere, TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr ​​internet adresinden temin edebileceklerdir. Belge üzerinde adayın merkez, bina, salon bilgileri ve fotoğrafı yer alacaktır.

YKS SINAVINDA GEREKLİ EVRAKLAR

SINAV GİRİŞ BELGESİ: Adaylar, Sınav Giriş Belgelerini, sınav tarihinden yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere, TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr ​​internet adresinden temin edebileceklerdir. Belge üzerinde adayın merkez, bina, salon bilgileri ve fotoğrafı yer alacaktır.

Aday, Sınav Giriş Belgesinde belirtilen salon dışında bir yerde sınava giremez. Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan salon dışında bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Adayın sınav günü adres bilgilerini teyit etmesi için adayın sınava gireceği binayı gidip görmesi uygun olacaktır. Sınav Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Adayların sınavın ilgili oturumuna ait Sınav Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınav Giriş Belgesi yanında olmayan adaylar sınav salonuna alınmayacaktır.

Belgede adayın fotoğrafının olması zorunludur. Adaylar bu belgelerin çıktısını alırken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzünde ÖSYM tarafından belirlenen bilgiler dışında rastgele bir yazı, fotoğraf, işaret vb. bulunması halinde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav Giriş Belgesini kaybeden adaylar internetten yenisini alabilecekler.

Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak sınav ücretini süresi içinde ödemeyen adaylara Sınav Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

FOTOĞRAFLI KİMLİK VEYA TÜRKİYE CUMHURİYETİ FOTOĞRAFLI KİMLİK VEYA FOTOĞRAFLI VE GEÇERLİLİK SÜRESİ OLMAYAN PASAPORT:Adayların sınava girebilmeleri için fotoğraflı Nüfus Cüzdanı veya fotoğraflı TC Kimlik Kartı veya fotoğraflı pasaport dışında 2023-YKS Sınav Giriş Belgesinin aslını yanlarında getirmeleri zorunludur. geçerlilik süresi dolmamış olan

Geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı TC Kimlik Kartı veya fotoğraflı pasaport hariç;

Türk vatandaşlığından izinli olarak ayrılanların ve yasal mirasçılarının Pembe/Mavi Kartının aslı,

Pasaportu olmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC Kimlik Kartının aslı,

TC Kimlik Kartı alma sürecinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “fotoğraflı, imzalı-kaşeli, barkodlu-matris kodlu” veya “fotoğraflı, barkodlu-matris-kodlu Süreksiz Kimlik Belgesi” İşler yeni kimlik kartları alınana kadar geçerli olup, sınav için de girilebilir. (Geçici Kimlik Belgesinde fotoğraf olması zorunludur. Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafı olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.)

Bunların dışında;

Ehliyet,

Mesleki kimlik kartları, öğrenci kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

Kimlik kartında soğuk kaşe, adayın sınav görevlileri tarafından hızlı bir şekilde tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf bulunmalıdır (Sınav görevlilerinin sınav günü fotoğrafınızdan sizi tanımakta güçlük çekmeleri durumunda Türkçe olması gerektiğini lütfen unutmayınız. Kimlik Numarası) ve pasaport sınav günü prestiji ile geçerli olmalıdır. Adayın sınav görevlileri tarafından hızlı bir şekilde tanınmasını sağlayacak soğuk damgası veya güncel fotoğrafı olmayan kimlik kartları veya TC Kimlik Numarası olmayan kimlik kartları (TC Kimlik Numarası yazılamaz veya sonradan eklenmemelidir) elden veya daktilo ile) ve geçerlilik süresi dolmuş pasaportlar kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında fotoğraf olması zorunludur. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

DİKKAT: Nüfus cüzdanı / TC Kimlik Kartı / Pasaport / Geçici Kimlik Belgesi / KKTC Kimlik Kartı / Pembe / Mavi Kart üzerinde fotoğraf bulunması zorunludur. Nüfus cüzdanı/TC Kimlik Kartı/Pasaport/Geçici Kimlik Belgesi/KKTC Kimlik Kartı/Pembe/Mavi Kart üzerinde fotoğrafı olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

2017 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü eski Nüfus Cüzdanlarını yenilemeyerek Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı ile değiştirmiştir. Sınava girmek için geçerli bir kimlik belgesi olmayanların, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı alma işlemi dikkate alınarak Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı almaları gerekmektedir.

Sınava girişte güvenlik ve muayene görevlileri tarafından yapılan kimlik kontrolleri ve karşılaştırmalarda nüfus cüzdanındaki aşınma, fotoğrafın güncel olmaması veya TC Kimlik Numarasının bulunmaması, soğuk kaşe veya mühür gibi sebeplerden kaynaklanan tereddütlerin önüne geçilmesi amacıyla mağduriyetlerin önlenmesi ve kimlik kontrollerinin hızlı, güvenilir ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesidir. Adayların öncelikle Nüfus Müdürlüklerinden aldıkları TC Kimlik Kartı yerine eski Nüfus Cüzdanı yerine fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı aslı ile sınava gelmeleri önerilir.

Mazeretleri ne olursa olsun bu belgeleri eksiksiz olarak yanlarında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Bu belgeler adayın yanında bulunmasa dahi ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü, bina ve salon görevlileri veya ÖSYM kararı ile rastgele bir salonda sınava girse bile bu adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. temsilciler.

Sınav salonlarına eşya alınmayacağından adaylar bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. sınav salonuna getiremezler. getirmemeliler ÖSYM, sınavın yapıldığı her salon için en az bir duvar saati, adayların sınavda kullanacakları malzemeler (kalem, silgi, kalemtıraş), şekerleme ve peçeteleri sağlayacaktır. Adaylar sınava şeffaf plastik şişede su getirebileceklerdir.

habermuratli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu