Ekonomi

Yangının 96 can aldığı Hawaii’de şimdi de tropikal fırtına tehlikesi

Maui Bölge İdaresi, Büyük Ada ve Maui Adası’nda devam eden orman yangınlarındaki son durum hakkında bilgi verdi. Yangınlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 96’ya yükseldiği belirtildi.

Ulusal Kasırga Merkezi’nden (NHC) yapılan açıklamada, Doğu Pasifik’in en batı kesiminde “tropikal çöküntü” oluştuğu ve Hawaii’nin güneyinden tropikal fırtına olarak geçmesinin beklendiği kaydedildi.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), yangının bölgede hızla yayılmasına etkili bir şekilde neden olan Dora Kasırgası gibi fırtınanın Hawaii’nin güneyinden geçeceği iddia edilmesine rağmen rüzgarların çok daha zayıf olacağını varsaydıklarını açıkladı.

100 yıllık felaket

İtfaiye Şefi Lori Moore-Merrell dün yaptığı açıklamada, Hawaii’deki ölü sayısının 85 kişinin hayatını kaybettiği 2018 Kaliforniya yangınlarını geçtiğini söyledi. Moore-Merrell, “Hawaii’deki yangınlar, ABD’de son 100 yılda çıkan en ölümcül orman yangınları oldu” dedi. dedi.

Yangın alarmları çalışmadı

Yangınlar sırasında Maui adasının her yerine yerleştirilen 80 afet uyarı sireninden hiçbirinin çalışmadığı ortaya çıktı.

Hawaii Acil Durum İdaresi Ajansı sözcüsü Adam Weintraub, sirenlerin hiçbirinin çalışır durumda olmadığını söyledi.

Weintraub, yangınlar sırasında cep telefonlarına uyarı mesajları gönderildiğini, radyo ve televizyon aracılığıyla uyarıların yapıldığını ancak elektrik olmadığı için bölge halkının bu uyarıların hiçbirini alamadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu