Teknoloji

Vodafone Business, Türkiye’nin En Büyük Dijital Dönüşüm Merkezi Mext’te ‘Teknoloji Deneyim Alanı’ Kurdu

Vodafone Business, dünyanın en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik geliştirme merkezi MEXT ile yeni bir anlaşma imzaladı. Vodafone Business’ın 5G sağlayıcısı olduğu Türkiye’nin ilk dijital üretim tesisinin özel bir bölümünde kurulan ‘Teknoloji Deneyim Alanı’nda ziyaretçiler, segmentlerine özel uçtan uca Vodafone çözümlerini deneyimleyebilecek.

İşletmelerin dijitalleşmesine öncülük etme vizyonuyla hareket eden, Vodafone İş Türk Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından imalat sanayinin dijital dönüşümünde öncü olmak ve Türkiye’yi küresel rekabette güçlendirmek amacıyla kurulan; dünyanın en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik geliştirme merkezi MEXT ile yeni bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma çerçevesinde Vodafone Business, 5G sağlayıcısı olduğu Türkiye’nin ilk dijital üretim tesisinin özel bir bölümünde ‘Teknoloji Deneyim Alanı’ kurdu. Alanda ziyaretçiler, bulut bilişimden nesnelerin interneti teknolojilerine kadar farklı çözümleri keşfetme fırsatı bulacak.

Ziyaretçiler teknolojik analizleri deneyimleyebilecek

Teknoloji Deneyim Alanı’nda ziyaretçiler, Vodafone Business’ın üretim, perakende, finans ve lojistik gibi farklı branşlardaki uçtan uca teknolojik çözümlerini interaktif senaryolarla inceleyebilecek. MEXT’deki Reflexive Board’da 5G’yi eğlenceli bir şekilde deneyimleyebilecekler. MEXT bünyesinde sunulan dördüncü sanayi devrimi için küresel ölçekte en etkili dijital olgunluk değerlendirme programlarından biri olan SIRI (Akıllı Endüstri Hazırlık Endeksi) Vodafone Business müşterilerine özel indirimle sunulacak. Burada Vodafone Business, SIRI’de yayınlanan dijital yol haritası ile kendi IoT ve Bulut çözümlerini fabrikaya entegre ederek üretim tesislerinin Vodafone ürünlerini bizzat deneyimlemesini sağlayacak.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasret Kestioğlukonuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Vodafone olarak dünya çapında 5G teknolojisinin geliştirilmesinde kritik bir rol oynuyoruz. 5G, dijital hizmetlerin ve Nesnelerin İnternetinin akıllı fabrikaları daha esnek ve daha verimli hale getireceği Endüstri 4.0 yolunda önemli bir kilometre taşı olacak. Vodafone Business olarak, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası tarafından kurulan dünyanın en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik geliştirme merkezi MEXT’te Türkiye’nin ilk 5G Özelleştirilmiş Mobil Şebeke kurulumunu tamamladık. Şimdi ise farklı bir anlaşmaya imza atarak 5G sağlayıcısı olduğumuz Türkiye’nin ilk dijital üretim tesisinde ‘Vodafone Teknoloji Deneyim Alanı’nı kurduk. Teknoloji Deneyim Alanı’nda her departman ve ölçekten firma, ihtiyaçlarına özel geliştirebileceğimiz uçtan uca teknolojik çözümleri interaktif senaryolarla inceleyebilecek. Tüm bu analizlerle işletmelerimizin yanındayız. Amacımız, ülkemizin Endüstri 4.0 devrimini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu dijital sıçramayı güç birliği ile gerçekleştirmektir. Bu kapsamda Teknoloji Deneyim Alanında ziyaretçilerimize işlerini uçtan uca dijitalleştirecek çözümleri keşfetme fırsatı sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Dijital Fabrika’da verimliliği artıracak çözümler sunuluyor

Yaklaşık bir yıl önce MEXT’te 5G test şebekesi montajı ve 5G Özelleştirilmiş Taşınabilir Şebeke’nin (MPN) hayata geçirilmesiyle başlayan MESS ve Vodafone Business iş birliği, bugün sektörün yolunu kökten değiştirecek çözümler sunacak yeniliklerle devam ediyor. iş yapıyor. Türkiye’nin ilk uçtan uca entegre dijital üretim tesisi olan ve MPN çatısı altında Türk sanayisinin hizmetine sunulan Dijital Fabrika’da, MPN ile tesisin verimliliğini artıracak çözümler sunuluyor. MEXT.

  • Montaj Hazırlama İstasyonu : 5G’nin sağladığı düşük gecikme süresi ve kesintisiz bağlantı ile montajı yapılacak bileşenler robotik otomasyon ve görüntü işleme teknolojileri ile kusursuz ve hızlı bir şekilde hazırlanır. Kameralarla kaydedilen yüksek çözünürlüklü görüntüler, yapay zeka tarafından gerçek zamanlı olarak işlenerek verimlilik en üst düzeye çıkarılıyor.
  • Otonom Akıllı Araçlar:Özelleştirilmiş Kablosuz Ağ ile intralojistik süreçlerinde yer alan otonom akıllı araçlar (AIV’ler), yüksek hızlı taşınabilir bağlantı ve uç bilişim teknolojileri ile kalite kontrol ve izlenebilirlik konularında yeni işlevler kazanarak hızlı senkronizasyon sağlar.
  • Güvenli Alan İhlali:Özelleştirilmiş Kablosuz Ağ ile mevcut güvenlik kameraları kullanılarak İş Güvenliği ihlalleri gerçek zamanlı olarak tespit edilir ve bu ihlaller İSG yönetim sistemine raporlanır.
  • Bostan Dynamics’in Çevik Taşınabilir Robotu SPOT: MEXT Teknoloji Merkezi bünyesinde kendisine verilen görevleri otonom olarak yerine getirebilmesi için çevreyi algılamasını sağlayan sensör ve kameralardan toplanan veriler, 5G MPN teknolojisi ile kesintisiz olarak iletilmekte ve gerçek zamanlı olarak işlenmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu