Haber

Adalet Bakanı Bozdağ: “Türk milleti mağduru sever ama mağduru sevmez”

Bir televizyon kanalında canlı yayına katılan ve gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “Türk milleti mağduru sever. Mağdura dua eder, destek olur. kurbana yalan söyleyenler gibi.”

Bir televizyon kanalının canlı yayınına konuk olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ekrem İmamoğlu ile ilgili yargı kararını değerlendiren Bakan Bozdağ, “Sayın İmamoğlu ve çevresindeki ona destek veren bazı siyasetçiler mağduru oynayıp, mağdurla yatmayı tercih ettiler. Ama bir şeyi unutuyorlar. Türk milleti mağduru seviyor. Dua edip dua ediyor. Mağduru desteklerler ama mağdura yalan söyleyenleri sevmezler.Resmi olarak bu karardan dolayı mağduru oynayıp mağdura yalan söyleyerek Türk milletini kandırabileceklerini düşündüler.

“Mahkeme kararları da kendi içlerinde hukuki denetime tabidir”

İlk derece mahkemesinin Ekrem İmamoğlu ile ilgili kararının katılaşmadığını vurgulayan Bakan Bozdağ, “Bir kere şunu açıkça belirtmek gerekiyor. Bu kararı Adalet Bakanlığı’na, siyaseti de Cumhurbaşkanımıza bağlayanlar işin içinde. büyük bir iftira çok açık çünkü yargı bağımsız ve tarafsızdır kararlarını da anayasa ile veriyorlar hukuka ve hukuka bağlı bir vicdanla belge ve delillere mahkeme kararlarına sizin gibi değer veriyorlar bilirler, kendi içlerinde adli kontrole tabidirler.İşte ilk derece mahkemesi karar vermiştir.İtiraz karar verirse bu itiraz denetime tabidir.Sayın İmamoğlu hakkında verilen karar Asliye Hukuk Mahkemesinin kararıdır. ilk örnek” dedi.

Adalet Bakanı olarak yargı süreçleri ve yargı kararları hakkında görüş açıklamayı doğru bulmadığını belirten Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

“Yargıtay denetimi, temyiz denetimi bunun hukuka uygunluğunu bizzat kontrol edecek. Aslında temyiz aynı zamanda olay denetimi de yapıyor ama Yargıtay sadece hukuki denetim yapıyor. Bu nedenle hukuka uygunluk denetimi de yapılıyor.” Bu kararın temyizi ve Yargıtay da verecek.Şu kadarını söylemek istiyorum.O kadar.Şimdi yargılama neden yapıldı?Neden soruşturma açıldı?Bakmakta fayda var. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ve üyeleri aleyhine kullanılan ifade nedeniyle hakkında hakaret iddiasıyla soruşturma açıldı.Ardından mahkeme, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine alenen hakaret ve görevde bulunduğu gerekçesiyle mahkûmiyet kararı verdi. “Burada kamuoyunda bir şey yok ve bir yandan mahkemenin böyle bir değerlendirme yaptığı algısı oluşturuluyor. Ancak mahkemenin kısa karar ilişkisine baktığınız zaman bu görülüyor. Öte yandan iddianamede de bu görülüyor. Öte yandan herkes bu alışılagelmiş süreçten kendince bahsediyor.”

“Büyük bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız”

Yargı kararlarını herkesin kendisine göre değerlendirdiğini ifade eden Bakan Bozdağ, “Karar açıklandıktan sonra sanki İmamoğlu’na siyasi yasak getirilmiş, belediye başkanlığından ihraç edilmiş, karar kesinleşmiş ve bir karar çıkmış gibi bir algı oluşturdular. büyük bir mağduriyet yaşandı, şimdi ayın 14’ünde karar verildi, bugün ayın 25’i, “Ben, Sayın İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevinin başında mı? Diye devam ediyor. Bu ne zaman siyasi yasakla sonuçlanacak? Yargıtay onayından sonra gerçekleşir. Artık Yargıtay süreci yok ya da bitti, temyiz süreci bitmedi ya da dava kesinleşti, Sayın İmamoğlu, “Belediye başkanlığından alınmış gibi görünen büyük bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız. , hapse atılacak veya yarın konulacak” dedi.

“Mağdura yalan söyleyerek Türk milletini kandırabileceklerini sandılar”

Ekrem İmamoğlu’nun bu süreçte mağdur izlenimi yaratmaya çalıştığını belirten Bakan Bozdağ, şunları söyledi:

“İmamoğlu Bey ve çevresindeki ona destek veren bazı siyasetçiler mağduru oynamayı, mağdurla yatmayı tercih ettiler. Ama bir şeyi unutuyorlar. Türk milleti mağduru seviyor. Mağdur için dua edip takviye veriyorlar. Ama sevmiyorlar.” Türk milletini kandırabileceklerini sandılar, buradan sanıyorlar, çünkü ‘fiş’ deyince, ‘yeni başladık’, sarılırken onlara baktığınızda, bütün bunlar, samimiyetsizlikleri. bu mağduriyet istismarı, gerçekler adeta ayaklarından aşağı akıyor.O yüzden karardan bir süre sonra vatandaşın fikrindeki değişime baktığınız zaman burada görünen şu ki, kamuoyu İmamoğlu Bey’in ve diğerlerinin bunu yaptığını gördü. etrafında kurbana karşı oynuyordu.Mağdura yalan söylediğini gördüler.Kendini kandırmak için çok iş yaptığını gördü.Orada kırmızı kartını çıkardı;Mağduru severim. Kurban. Beğenmedim dedi.” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu