Haber

Van’da nöbet tutan anneden kızına: Teslim ol, devlet sana sahip çıktı

VAN’da dağa kaçırıldığını belirttikleri çocukları için eylem yapan ailelerin HDP binası önündeki eylemi 53. haftasında da devam etti. Eyleme katılan Nazlı Sancar, kızı Şeyma’ya seslenerek, “Sen benim ilk göz ağrımsın. Çok şefkatli bir çocuktun. Bu katillere nasıl inanırsın? Gel, devlet güçlerine teslim ol. Devlet el koydu” dedi. kucakladım seni.”

Kahramanmaraş’ta 11 ili etkileyen depremler nedeniyle 4 hafta ara verilen Van’da ailelerin eylemi 53. haftada da devam etti. Cumhuriyet Caddesi’ndeki bir meydana gelen aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları, üzerlerinde ‘Dağları kurtlara, kuşlara bırakın’, ‘Biz çocuklarımızı istiyoruz’, ‘Anneler nöbette’, ‘Yeter artık. yeter bizi düşünün’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Evlatlarımız kimsenin piyonu olmaz’ yazılı pankartlarla yürüdüler. Polis, HDP binasına kadar yürüyen aileler için de güvenlik önlemi aldı. Aileler binanın önünde ‘Kahrolsun işbirlikçi HDP PKK’ ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. HDP binasından müzik dinletilerek ailelerin sesleri bastırılmaya çalışıldı. Müziğin sesine tepki gösteren aileler, PKK ve HDP aleyhinde sloganlar attı.

Kızı Şeyma için eyleme katılan Nazlı Sancar, “HDP’lilere sesleniyorum. Neden kızlarımız dağda, mağarada tecavüze, şiddete maruz kalıyor? Her gün ‘Kadın değerlidir don’ diyorlar. ‘öldür kadını’ Peki kızım sen benim ilk gözyaşımsın Çok merhametli bir evlattın Annene inanıyorsun annene güven Nasıl inanırsın bu katillere bu zalimlere Gel teslim ol Devlet güçleri. Beni duyuyorsan, görüyorsan gel. Devlet sana sahip çıktı. “Şimdiye kadar 40 kişi teslim oldu. Hepsi kelepçelenmeden ailelerine kavuştu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu