Haber

Gergerlioğlu ile Bahçeli Tartışması: Hakaret ve İftiralar

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü küme toplantısındaki sözlerine tepki gösterdi: “İhlal kararıyla başta Leyla Güven, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Figen Yüksekdağ, Can Dündar olmak üzere PKK’lılara ve FETÖ’cülere can simidi olan Anayasa Mahkemesi’dir.” onların hakları.” Gergerlioğlu, “Bu hakaret ve iftiraları aynen Bahçeli’ye iade ediyorum. Halkın temsilcisine hakaret etmek, halka hakarettir.” MHP Küme Başkanvekili Erkan Akçay, “Çeneni kapalı tut. Piç” dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkan Vekili Sırrı Süreyya Başkan toplantıyı erteledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bugün TBMM’de grup toplantısında; “Hak ihlali kararıyla başta Leyla Güven, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Figen Yüksekdağ, Can Dündar olmak üzere PKK ve FETÖ’cülere can simidi veren Anayasa Mahkemesi’dir” dedi.

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda; Bahçeli’nin sözlerine tepki gösterdi. Gergerlioğlu şunları söyledi:

“Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nden hak ihlali almış, bana ve bazı eski siyasetçilerimize ‘terörist’ diyerek hakaret ve iftiralarda bulunmuştur. Bu hakaret ve iftiraları aynen Bahçeli’ye iade ediyorum. Kayıp konusunda hepimiz duyarlı olalım. Halkın temsilcisine hakaret etmek halka hakarettir. Bahçeli, Mustafa Şentop’a talimatlarını dinlettiği, görev süremi kaldırdığı ve ‘Adalet Nöbeti’mde beni Meclis’ten ihraç ettiği halde Meclis’e geri döndüm. Anayasa Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı karar 15’e 0. Adaletsizliği ve zulmü yendim. Halkımızla birlikte yendik. Hukuka koşacaksın Bahçeli. Sindireceksin Bahçeli. Haddini bileceksin Bahçeli. Sen Anayasa’yı, Anayasa Mahkemesi’ni bil, yerine otur Bahçeli, soyadımı bile doğru söyleyemeyen Bahçeli, Türkçe öğren ve gel. Önce Sinan Ateş’in katilinin Olcay Kılavuz’un evine neden geldiğini açıkla…

Gergerlioğlu’nun sözlerinin ardından MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay söz aldı. Akçay, “Az önce oturduğu yerden konuşma yapan Gergerlioğlu’nun tüm bu çirkin sözlerini kendisine aynen iade ediyoruz. Bir an önce psikiyatrik tedavi görmesini de tavsiye ediyorum. Yani psikolojik durumu bozuldu.” Denge bozuldu…”

Gergerlioğlu’nun yerinde tepkisi üzerine Akçay şunları söyledi; “Kapa çeneni. O bir piç. Genel kurula hitap etmiyor, haddini bilmiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na yakışmayan konuşmalar yapıyor. Çizgiyi aşmış, “dedi.

Gergerlioğlu, “Sen kimsin? Haddini bil” diye bağırdı.

Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Lider toplantıya 10 dakika ara verdi.

honazajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu