Haber

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Bisiklet Turu Düzenledi

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Cumhuriyetin 100. yılı anısına Sivas’tan Ankara’ya Uluslararası 100. Yıl Bisiklet Turu düzenleyecek.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin kuruluş adımlarının atıldığı Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünde 1 Ağustos Salı günü başlayacak olan 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu Amasya üzerinden Ankara’da. , Havza, Samsun, Çorum, Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu Türkiye’nin Birinci Büyük Millet Meclisi. 5 Ağustos Cumartesi günü Ulusal Meclis önünde sona erecek.

UCI kıta takımları, milli takımlar ve bölge takımlarının katılacağı 100. Yıl Bisiklet Turu’nda 16 gruptan 100 bisikletçi 5 gün boyunca Sivas’tan Ankara’ya Cumhuriyet yolunda tarihin izinde 784 km pedal çevirecek. , 5 aşama.

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Cumhurbaşkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 100. SporSpor Bakanlığı Hizmetler Genel Müdürlüğü, güzergâh üzerindeki valilikler, belediyeler, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle düzenlenecek.

Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünden başlayacak 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun 1. etabı Sivas-Amasya (208 kilometre), 2. etap Amasya-Havza (90 kilometre), 3. etap Havza-Samsun ( 135 kilometre), 4. Son etap Samsun-Çorum (176 kilometre), son etap ise Çankırı-Ankara (175 kilometre).

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 100. yılı da kutlanacak

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 2023 yılında hem Cumhuriyet’in hem de Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun kuruluşunun 100. yıl dönümünün kutlandığını belirtti.

Müftüoğlu, milli mücadele yolculuğunun sonunda kurulan Cumhuriyetin onuruna Türk milletinin tarihi varlığının cereyan ettiği yollarda 1-5 Ağustos tarihlerinde 100. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu’da başlamıştır.

“Anlamlı parkuru, yol kalitesi ve bisiklete uygun etapları ile Cumhuriyet çeşidimiz, bisiklet gruplarına güçlü bir yarış alanı sunarken aynı zamanda bize büyük tarihimizi hatırlatacak. Amacımız bisikletçiliği yerel ve küresel ölçekte geliştirmek, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’ni ulusal ve uluslararası bir spor turizm merkezi olarak tanıtmanın yanı sıra bu amaçla 100. Yıl Cumhuriyet Turu’nun hedeflerimize ulaşmamız için önemli bir fırsat olacağına inanıyoruz. Yıldönümü Cumhuriyet Bisiklet Turu anlamlı parkuru ile milli mücadele yolunda geçmişle gelecek arasında köprü kurarak bir gelenek haline gelecektir.Değerli gruplar da katılarak katkı sağlamaktadır.Tüm gruplara şimdiden teşekkür eder, başarılar dilerim. .”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu