Ekonomi

Siirt’te 338 proje için 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldı

Şırnak’ta 2023 yılı 1. Dönem İl Uyum Şurası Toplantısı Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Hacıbektaşoğlu başkanlığında yapılan toplantıda; İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlar dikkate alınarak 2022 yılında tamamlanan, üretimi devam eden ve 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanan yatırım ve projelere ilişkin genel bir değerlendirme yapılmıştır.

Kurul üyelerine seslenen Vali Hacıbektaşoğlu, 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla il genelinde 338 projede çalışma yapıldığını, söz konusu projeler için 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldığını, 1 milyar 683 milyon 16 bin TL tahsis edildiğini bildirdi. 338 projeden 171’inin tamamlandığını, 96 projenin devam ettiğini, 39 projenin ihale aşamasında olduğunu, 26 projenin ise vadesi dolduğunda başlanamayacağını dile getirdi. çeşitli nedenlere.

Yatırımların gerçekleşme düzeylerinin istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, 2022 yılındaki yatırımların fiziki gerçekleşmeler açısından istenilen düzeyde olmasa da kabul edilebilir düzeyde olduğunu belirterek, ilimizde yatırımların devam ettiğini bildirdi. Zor şartlar ve şu anda içinde bulunduğumuz kış mevsimi nedeniyle ara verilen , sezon çalışmalarına hız kazandırmak için kurum ve kuruluşlar tarafından teşvik edilmektedir. Başlatılamayan projelerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için gerekli tüm çabayı göstermeleri ve gerekli hassasiyeti göstermeleri için ilgililere talimat verdiğini belirtti.

Toplantıda yatırımcı kuruluşların yöneticileriyle tek tek görüşen Vali Hacıbektaşoğlu, uyum gerektiren hususların not edilmesini istedi.

İl Uyum Şurası Toplantısı, yatırımcı kuruluşların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptığı sunumlarla devam etti.

Toplantı sonunda genel bir değerlendirme yapan Vali Hacıbektaşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnşallah Siirt İl Halk Kütüphanesi ve Kültür Merkezi 2023 yılında tamamlanacak. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır şekilde Siirt’te çok düzenli bir proje tamamlanarak tüm Siirtli hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır. Siirt Arkeoloji Müzesi eski valilik binasında 2023 yılında planlandığı gibi tamamlanarak Siirt’in hizmetine sunulacaktır.Bu yatırımlar şehrimizin kültür sanat ve turizm hayatına çok değerli katma değer katacaktır. 2023 yılında Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında mevcut yatırımlar artarak devam edecektir.Bu yıl daha nice yatırımların tamamlanıp hizmete girdiğini hep birlikte göreceğiz.Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, yardımcımıza, il başkanımıza çok teşekkür ediyorum. , genel müdürlüklerimiz, bölge müdürlüklerimiz, il müdürlüklerimiz, mahalli idarelerimiz ve bu yatırımların gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlar, çalışanlarımızdan mühendislere.

Siirt Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakamlar, Bölge Müdürleri, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının İl Müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. – SİİRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu