Teknoloji

Resident Evil 4 Remake, Oynanış Değişikliklerini Tanıtacak

Game Informer tarafından CapcomGeliştiricilerle yapılan yeni röportajda ortaya çıkan bilgilere göre, Resident Evil 4 Yeniden Yapım Oynanış değişiklikleri ile oyuncuların karşısına çıkacaktır. Ashley Graham’ı kurtarmak için alternatif bir seçenek bile sunacak. Detaylar burada.

2020 yılında bir söylenti olarak gündeme gelen Resident Evil 4 Remake, geçtiğimiz yıl resmi olarak duyurulmuştu. Birkaç fragman ve kısa oynanış klibi dışında Capcom promosyonlar konusunda geride kalıyor. Ancak bu yılın başında yapılan açıklama ile geliştirme sürecinin tamamlanmak üzere olduğu belirtilmişti. Sonuç olarak, yeni bilgi bombardımanının yakın olduğu tahmin ediliyor.

Resident Evil 4 Remake, Oynanış Değişiklikleriyle Geliyor

Zamanla üreme ile ilgili birçok bilgiyi sizlerle paylaştık. Orijinal oyunun özüne sadık kalınarak daha ürkütücü bir atmosferde geçecek şekilde tasarlanmıştır. Görselleri ve oynanışı modernize etmenin yanı sıra Ganado modelleri, parazitin neden olduğu çılgınlığı daha iyi yansıtacak şekilde yenilenecek ve baş düşmanımızın adası da senaryoda kalacak.

Geçtiğimiz günlerde Game Informer tarafından geliştiricilerle bir röportaj gerçekleştirildi. Bu röportaj sırasında ortaya çıkan yeni bilgilere göre yepyeni oyunda düşmanlarımıza ek olarak yeni düşmanlarla karşılaşacağız. Yeni yan görevler ve silahların yanı sıra birden fazla bıçak taşımak da mümkün olacak. Tatar yayı oyundan kaldırıldı.

Bir diğer dikkat çekici yenilik ise ekrandaki tuşlara bastığımız QTE sisteminin bu oyunda kaldırılmış olması. Sinematik sahneler arkanıza yaslanıp izleme keyfini yarıda kesse de örneğin Jack Krauser ile efsanevi bıçaklı dövüşün heyecanını artırdı. Resident Evil 6’dan sonra veda edilen bu sistem, Resident Evil 4 Remake sırasında görünmeyecek.

Game Informer oyunu birkaç saat oynadı ve Resident Evil 2 Remake ve Resident Evil 3 Remake’e kıyasla özüne çok daha sadık bir remake olacağı söyleniyor. Bazı sahneler birebirdi.

Son olarak, bilip bilmediğiniz gibi, oyundaki asıl amacımız Amerika Birleşik Devletleri liderinin kızını sağ salim evine döndürmek. Ancak çok dikkatli olmadığımız zaman çevredeki düşmanlar Ashley Graham’ı yakaladıkları gibi kaçırmaya başlarlar. Bizim işimiz önce her şeyi bırakıp kızı kurtarmak. Bu noktada düşmanın uzaktan ateş ederek Ashley’i devirmesini sağlayabilirsiniz. Resident Evil 4 Remake oyununa düşmanın boynuna bıçak saplama imkanı eklendi. Muhtemelen öldürmez ama duruma göre bir kurşunu bile kurtaracak kadar düşünceli olduğunu söyleyebiliriz.

PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştirme aşamasında olan Resident Evil 4 Remake, 24 Mart 2023tarihinde mevcut olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu