Haber

Özgür Çelik, Beylikdüzü Belediyesi’nin 47 Saatte Park Açılışına Katıldı: “Burada Sosyal Demokrat Belediyecilik Uygulaması Gerçekleşiyor”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beylikdüzü Belediyesi’nin inşaatını 47 saatte tamamladığı Marmara İlçesi’ndeki “9 Eylül 100. Yıl Parkı”nın açılışında yaptığı konuşmada; “Burada çok ciddi bir sosyal demokrat belediyecilik uygulaması yapılıyor” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından noter huzurunda 47 saatte tamamlanan Marmara Bölgesi’ndeki 5 bin metrekarelik “9 Eylül 100. Yıl Parkı”, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümünde açıldı. Cumhuriyetin. Açılışa CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul İl Lideri Özgür Çelik, Parti Meclisi üyeleri Sevgi Kılıç, Cem Aydın ve Uzman Yüksel, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, CHP eski Milletvekili Süleyman Çelebi ve İBB Meclis üyeleri de katıldı.

Açılışta Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın ardından konuşan Özgür Çelik, Atatürk ve yoldaşlarını, “Bu kıymetli gözbebeğimiz olan Cumhuriyeti bize armağan ettiler. Bu anlamda bir kez daha saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarına.”

“EN YÜKSEK YARGI ORGANINA SİYASİ MÜDAHALE VAR”

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi hakkında yaptığı suç duyurusuna değinerek konuşmasına başlayan Çelik, Cumhuriyetin kurumlarının yok edildiğini belirterek, “Son dönemde yaşadığımız bir konu da bu. Yargıtay Yargıtay Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi kararını tanımadığını ve Anayasa Mahkemesi üyelerine karşı da suç işlediğini.” “Ülkenin en yüksek yargı organına siyasi müdahale var. Bu bakımdan ne yazık ki 100’üncü yılında Cumhuriyetin kurumlarının yıkıldığını görüyoruz” dedi.

Yaşananlara rağmen umutsuz olmadıklarının altını çizen Çelik, İstanbul işgal altındayken Atatürk’ün “Geldikleri gibi gidecekler” sözlerini hatırlatarak, “Cumhuriyetimizin değerlerine büyük bir umutla, büyük bir inançla sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük kararlılığıdır.” konuştu.

“ÇOK ANLAMLI BİR AÇILIŞTAYIZ”

Beylikdüzü Belediyesi’nin kısa sürede inşa edip hizmete açtığı parkla ilgili konuşan Çelik, şunları söyledi:

“Çok anlamlı bir açılıştayız. Sayın liderimiz noter huzurunda parkın çalışmalarına başladığı gün Ankara’da da birlikteydik. Bana gösterdi. ‘Bitirmeyi planlıyoruz’ dedi. Beş gün sonra parka noter huzurunda süreci başlatıyoruz ve süreyi de noter huzurunda belirleyeceğiz.’ Hatta Beylikdüzü’nde 5 günde yapılacak park 47 saatte tamamlandı, bu bir dünya rekoru.Beylikdüzü Belediye Başkanımıza, grup arkadaşlarına ve Beylikdüzü çalışanlarına kocaman bir alkış Belediye. Elbette 9 Eylül ismi de çok anlamlı. Hem 100. yıl, hem 9. yıl. “Eylül ayı partimizin kuruluş tarihidir. Hem İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü, hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat günüdür.”

“BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ 4 YILDA 74 PARKI AÇTI”

Beylikdüzü’nün önceki Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Beylikdüzü’ndeki çalışmalarından dolayı teşekkür eden Çelik, bugün burada sosyal demokrat belediyecilik örneğinin yaşandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada çok önemli bir sosyal demokrat belediyecilik uygulaması yapılıyor. Sosyal demokrat belediyecilik uygulaması nedir bir bakmak istedim. Beylikdüzü’nde kişi başına düşen yeşil alan ne kadar diye İstanbul’un bazı ilçelerinden bahsetmek istiyorum. İstanbul. Mesela benim yaşadığım Bahçelievler. Komşu ilçem Bağcılar, Güngören, Gaziosmanpaşa ve Esenler’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı bir metrekarenin altında. Bahçelievler’de 0.8 metrekare. Yani, Bahçelievler’de 1 kilometre karede 40 bin kişi yaşıyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı bir metrekare bile değil. Şu anda Beylikdüzü’nde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 10 metrekareyi aştı ve Beylikdüzü Belediyemiz 4 ilde 74 park açtı. Beylikdüzü’ne 15 bin 500 ağaç dikti. Buna sosyal denir. Demokratik belediyeciliktir.”

“İSTANBUL’DA KİŞİ BAŞINA YEŞİL ALAN 2018’DE 2,6 OLDU, 2023’TE 7,2 METREKARE OLACAK”

Konuşmasının sonunda Beylikdüzü Belediyesi’nin diğer değerli çalışmalarından örnekler veren Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminde artan yeşil alan miktarına değinerek şunları söyledi:

“Hepimizin hatırladığı beslenme çantasını hiç unutmadık. Unutmuyoruz. Emekli dinlenme tesislerini unutmuyoruz. Çocuk yuvalarını, kadın dayanışma yurtlarını unutmuyoruz. Bir de Hayat Vadisi’ni unutmuyoruz. Konserleri büyük keyifle dinledik. Dolayısıyla sosyal demokrat belediyecilik bu. Bu şehrin, bu şehrin çocukları için.” parklar yapmak, beslenme çantalarını doldurmak, bu şehrin kadınlarına, bu şehrin engellilerine imkanlar sağlamak, dinlenebilecekleri alanlar yaratmak. Bu bakımdan 2018 yılında İstanbul’da kişi başına düşen hem Beylikdüzü Belediye Başkanımız hem de örnek olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında bir şeyler anlatayım. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2,6 metrekare iken bugün yeşil alan miktarı 2,6 metrekare oldu. İstanbul’da kişi başına düşen alan 2023 yılında 7,2 metrekare. Bu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun yönetiminde ormanların imara açılmaması, ormanların kent ormanına ve yaşam alanlarına dönüştürülmesi anlamına geliyor. Bu bakımdan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na hep birlikte kocaman bir alkış verebilir miyiz? Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Kasım’da büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha büyük saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”

Çelik’in konuşmasının ardından park kurdele bölümüyle hizmete açıldı. Çelik bir süre parkta dolaşıp vatandaşlarla sohbet etti, çocuklarla oynadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu