Haber

Öğrencisini döven öğretmene 3 bin TL ceza

Öğrencisini döven öğretmene 3 bin TL ceza

KOCAELİ – Kocaeli’de 17 yaşındaki öğrencisini dersi dinlemediği ve düzeni bozduğu gerekçesiyle döven öğretmenin yargılandığı davada karar çıktı. “Basit yaralama” suçundan 3 bin TL para cezasına çarptırılan sanık, kendisine “sürtük” diyerek işlediği iddia edilen “hakaret” suçundan beraat etti.

Olay, 21 Mart 2022’de İzmit Mesleki Eğitim Merkezi’nde meydana geldi. Makine bölümünde eğitim gören 17 yaşındaki MHY, öğretmen CD’si tarafından darp edildi. Şiddet anları sınıftaki başka bir öğrenci tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olaydan habersiz olan gencin ailesi, 9 Haziran 2022’de sosyal medyada görüntü ortaya çıkınca durumu öğrenerek, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. 8 Mart’ta yaşanan olayla ilgili olarak kanun gereği basit yargılama usulü uygulandı. Dava sonunda sanık CD beraat etti, ancak müşteki avukatının itirazı üzerine dava açıldı.

Basit yaralamadan ceza, hakaretten beraat istendi

Kocaeli 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık avukatı Aylin Şengöz ve mağdur avukatı Seda Parıltı Balkaya Gence katılırken, sanık ve mağdur öğrenci katılmadı. Savcı, esas mütalaasında, sanığın olay tarihinde öğrenciye eliyle vurduğu ve “basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek derecede yaraladığı” gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Görüşte aynı zamanda sanığın MHY’ye karşı işlediği iddia edilen hakaret suçuna ilişkin yeterli delil bulunmadığından beraat etmesi istendi.

“Kanun her eylemi cezalandırmaz”

Olayın 21 Mart 2022’de meydana geldiğini ancak 6 Mayıs 2022’de şikayetçi olunduğunu belirten sanık avukatı Aylin Şengöz, “Aradan uzun bir süre geçti. Raporda öğrencide travmatik bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Raporda öğrenci kendisini zihinsel ve fiziksel olarak savunabilecek ve açıkça konuşabilecektir.” Ancak görüntü kayıtları incelendiğinde kahkahaların olduğu, herhangi bir rastgele direnişin yaşanmadığı, görgü tanıklarının ifadelerinde müvekkilin şaka yaptığı ve güldüğü açıkça görülüyor. Yaralanma açısından müvekkilin yaralanma niyeti yoktu. Kanun her eylemi cezalandırmaz. Hakaret suçu açısından söylendiği iddia edilen ‘Sürtük’ kelimesi bunu yapabilecek durumda. “Sadece bir tanık bundan bahsetti. Suç kanıtlanmadı. Söylendiği kabul edilse bile bu kaba bir ifadedir. Başta son dinlenen B. olmak üzere tanık ifadelerinde öğrencinin yaramazlık yaptığı ve Dersi aksattım. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum, mahkeme beraat etmezse olumlu kararların uygulanmasını talep ediyorum” dedi.

Mahkeme, sanığa “basit yaralama” suçundan 3 bin TL para cezası vererek, hükmün açıklanmasını erteledi. Kurul, söylenen sözlerin onur, gurur ve prestije hakaret edici değil, kaba ve nezaketsiz olduğunu, hakaret hatası unsuru bulunmadığını değerlendirerek, “hakaret” suçu kapsamında ise beraat kararı verdi.

haber-tuzlukcu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu