Haber

CHP’nin heykeltıraş zihniyeti haddini aştı! Depremzede ülkeye büstü verdi

  • Haber7 – ÖZEL

2019’da Arnavutluk’ta meydana gelen depremin etkileri halen devam ederken, CHP’den ilginç bir atılım geldi. CHP ise Türk hükümetinin deprem evleri, ticari üniteler, otoparklar, hastaneler ve camiler yaparak yardım sağladığı Arnavutluk’a. heykelgönderilmiş.

CHP’den Arnavutlara Maltepe Belediyesi atatürk heykelihediye verdi

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Arnavutluk’un Elbasan kentinde. RINIA Parkı Bir adet Atatürk büstünü İstanbul’a yerleştirilmek üzere yurda teslim etti. Büstün sloganında Mustafa Kemal’in ” Yurtta sulh cihanda Sulh” sözü yer alırken, CHP’li Ali KılıçAdı da yer aldı.

taklit edemediler

CHP’li belediyenin heykeltıraş zihniyetine uluslararası boyut kazandıran olayın tuhaflığı bununla da kalmadı. Arnavutluk’a sunulan büst Atatürk’e benzemiyorgözlemlendi.

Yüzü asık olarak gösterilen büstte M.Kemal’in yüzündeki değişiklik dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye DEPREM YARALARINI SARAR

AK Parti hükümeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel ilgisi ve takviyeleriyle CHP’nin heykel bağışladığı Arnavutluk’a çok sayıda yardım ulaştırdı. Deprem anında afet bölgesine yardım götüren ilk kurum TİKA oldu. Arnavutluk’a TOKİtarafından yürütülen proje kapsamında 522 konut, ticari ünite ve otopark yapıldı. Arnavutluk’un Laç ilçesinde depremzedeler için inşa edilen konutların temeli 2020 yılının Aralık ayında atılırken, bir yıl sonra teslim28 Aralık 2021 tarihinde yapılmıştır.

68 GÜNDE HASTANE

ülkeye ayrı ayrı Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi inşaa edilmiş. 150 yataklı hastane 68 günde tamamlanarak hizmete açıldı.

Hastanede 6 ameliyathane, 20 ağır bakım ünitesi, 150 servis yatağı, biyokimya, mikrobiyoloji laboratuvarı, MR, tomografi, portatif röntgen cihazı, kolonoskopi, endoskopi, laparoskopi ve anjiyografi gibi modern cihazlar bulunmaktadır.

BALKANLARIN EN BÜYÜĞÜ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Arnavutluk’un başkenti Tiran’a. Namazgah Camii Tamamlandı. cami, Balkanların en büyük ibadet yeriolma özelliğine sahiptir

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu