Ekonomi

Nikola, mahkumiyet sonrasında Milton’ın yönetim kurulu adaylığını reddetti

PHOENIX – Sıfır emisyonlu taşımacılıkta uzmanlaşmış bir şirket olan Nikola Corporation (NASDAQ:NKLA), eski Yönetici Lider Trevor Milton tarafından önerilen küme yönetici adayını reddetme kararını açıkladı. Söz konusu adayların Nikola’nın 2024 Yıllık Hissedarlar Kurulu’nda seçilmesi planlanıyordu.

Şirketin Yönetim Kurulu, Milton’un kuruluşu M&M Residual, LLC tarafından 26 Ocak 2024’te sunulan beş adaydan oluşan listeyi inceledi ve reddetti. Nikola’nın yönetim kurulu, önerilen yöneticilerin halka açık şirket deneyiminden, ilgili becerilerden ve bilgiden yoksun olduğunu belirtti. Sıfır emisyonlu kamyon taşımacılığı ve enerji altyapısı sektörüne liderlik etmek için gereken derin bilgi.

Eylül 2020’den bu yana şirketten uzak olan Trevor Milton, 17 Ocak 2024’te Nikola’daki faaliyetleriyle ilgili bir menkul kıymet dolandırıcılığı ve iki elektronik dolandırıcılık suçundan mahkum edildi. Milton 48 ay hapis cezasına çarptırıldı ve ardından üç yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. Ayrı olarak Milton, Nikola ile yapılan bir tahkimde sorumlu bulundu ve bunun sonucunda şirkete 165 milyon dolarlık bir tazminat ödendi; buna Aralık 2021’de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile hala ödenmemiş olan 125 milyon dolarlık bir anlaşma da dahil.

Nikola’nın mevcut Yönetim Kurulu, şirketin faaliyetleriyle ilgili çeşitli branşlarda farklı uzmanlıklara sahip kişilerden oluşmaktadır. Yönetim kurulunda GM eski başkan yardımcısı Nikola Başkanı ve CEO’su Steve Girsky, Nextel eski CEO’su ve CFO’su Steve Shindler, The Carlyle Group’tan Mary Petrovich ve Fortescue Future Industries’den Andrew Vesey gibi isimler yer alıyor. alıyor.

Şirket, yönetim kurulunun uzmanlığının Nikola’nın başarısı için çok değerli olduğunu doğruluyor ve mevcut üyelerin arkasında duruyor. Nikola, yönetici adaylarını SEC’e sunacağı vekalet beyanında açıklayacak. Hissedarlara şu anda herhangi bir işlem yapmalarına gerek olmadığı hatırlatıldı.

Merkezi Phoenix’te bulunan ve Coolidge, Arizona’da bir üretim tesisi bulunan Nikola Corporation, sürdürülebilir ulaşım çözümlerine öncülük etmeye kararlıdır. Odak noktası, akülü elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli elektrikli kamyonların yanı sıra eksiksiz bir hidrojen yakıt ikmali ekosisteminin geliştirilmesini içermektedir.

Bu haber Nikola Corporation’ın basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habernilufer.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu