Haber

Emine Erdoğan: Güçlü Türkiye için güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Güçlü bir Türkiye üç temel üzerine kuruludur; güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum. Kadınların kendilerine hak ettiği ölçüde yer bulamadığı, bireylerin olduğu bir toplum.” Aile sıcaklığından uzaklaşarak yalnızlaşır, her türlü saldırıya açık hale gelir.” .” söz konusu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Milli Savunmadan Milli Kalkınmaya Türk Yüzyılının Kadınları, Yüzyılın Kadın İstihdamı: Çalışma Olumlu” tanıtım programında konuşan Emine Erdoğan, şunları söyledi: hanımlarla tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Emine Erdoğan, “Güçlü bir Türkiye üç temel üzerine kuruludur: Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum. Kadınların kendilerine hak ettiği ölçüde yer bulamadığı, bireylerin toplumdan uzaklaşarak yalnızlaştığı bir toplum. Aile sıcaklığı her türlü saldırıya açık hale geliyor.” dedi.

Günümüzde kalkınma hedeflerinin sadece ekonomik değil, sosyal boyutları da içerdiğini belirten Emine Erdoğan, nüfusun neredeyse yarısını oluşturan kadınların güçlendirilmesinin, adil ve eşitlikçi bir sistemle üretim dünyasına dahil edilmesinin her ülke için bir zorunluluk olduğunu vurguladı. sürdürülebilir kalkınmayı hedefliyoruz.

“Kadınıyla erkeğiyle güçlü bir milletiz”

Türkiye’nin son 20 yılda kadınların eğitimden istihdama kadar hak ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanması için kapsamlı destek mekanizmaları oluşturduğunu belirten Emine Erdoğan, “Kadınların önündeki engelleri kaldırmak için var gücümüzle çalıştık. Her sosyal alanda. Çünkü kadınıyla erkeğiyle güçlü bir millet olduğumuza inanıyoruz.” dedi.

Emine Erdoğan, Türk Yüzyılı için belirledikleri hedeflere ancak birlikte, omuz omuza yürürlerse ulaşabileceklerini söyledi.

Bu dayanışma ve birlik halinin üretim ve iş dünyasında da kendini gösterdiğine işaret eden Emine Erdoğan, şöyle devam etti:

“Kadınlarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz emzirme ve doğum izni düzenlemeleri, kreş ve evde bakım desteği gibi uygulamalar, onların taşıdıkları yükü hafifleterek potansiyellerini gerçekleştirmelerini kolaylaştırdı. Eşit fiyata eşit fiyat yasal güvencesiyle çalışma, emeğe karşı adaletsizlik önlendi. Geriye eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik projeler kaldı.” “Uygulamayı gerçekleştirirken aynı zamanda nitelikli iş alanlarındaki kadınlarımızın sayısını artırmak için istihdam olanaklarını da genişlettik.”

Emine Erdoğan, kız çocuklarının okullaşma oranının yüzde 100’e yaklaştığını ve ülke genelinde kadın akademisyen sayısının artmasından gurur duyduklarını ifade etti.

Kadınların eğitim düzeyi arttıkça işgücüne katılımlarının da aynı oranda arttığına şahit olduklarını belirten Emine Erdoğan, “İstatistikler gösteriyor ki kadın istihdam oranı 2005 yılında yüzde 20’nin altında kalırken, bu tarihten itibaren yüzde 30’u aşacak. 2022. Bu oran yüzde 10 artacak.” Bu da milyonlarca kadınımızın iş dünyasında var olduğu anlamına geliyor.” dedi.

“Kadın ruhunun hayat hamuruna katılmadığı bir gelecek eksiktir, eksiktir.”

Emine Erdoğan, iş dünyasındaki milyonlarca kadının hak ve fırsatlara erişimini artırırken, yaşadıkları mağduriyetleri gidermek için ilgili kurumların seferber olduklarının altını çizerek, “Projesi olan tüm kadınlarımızın elinden tutuyoruz, Üreten kadınlar ailelerimizi güçlendirdikçe ülke olarak büyüyoruz. İki kadın ruhunun hayat hamuruna katılmadığı bir gelecek eksiktir, eksiktir.” dedi.

Emine Erdoğan, “Toplumu ayağa kaldıran kanatlardan biri erkekse diğeri kadındır” diyen Emine Erdoğan, “Bu bağlamda ülkemize yaptığımız her yatırımla aslında ülkemizin geleceğini inşa ediyoruz. İnşallah güçlenen her kadın, kendilerini takip eden genç kızlarımıza yol açacak ve ülkemizi kalkınma hedeflerine bir adım daha yaklaştıracaktır.” Bu sizi daha da yakınlaştıracaktır.” dedi.

Toplumsal hayatta aktif, üretken, güçlü kadınları tanıyan bir millet olduklarını, tarih boyunca kadınların manevi ve kültürel mirasın korunmasından milli savunmaya kadar her alanda üstün görevler üstlendiğini anlatan Emine Erdoğan, şöyle devam etti: şöyle:

“Erzurumlu Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı gibi ön saflarda savaşanların yanı sıra, cephe gerisinde milleti için kaynaklarını feda eden sayısız kahraman kadın da tarihimize damgasını vurmuştur. Anadolu kültüründe Kadınların üretmediği, yarattığı tüm cevherleri hem sosyal hem de ekonomik hayata katmadığı bir dönem hiçbir zaman yaşanmamıştır.”

“Öncü hanımların izinden gitmeliyiz”

Emine Erdoğan, sanayi devrimiyle şekillenen modern dünyanın, üretimi belli kalıplara sıkıştırdığını ancak üretenin çalışanlar olduğu algısını yarattığını belirterek, bu sistemin dışında kalanların, özellikle de kadınların emeğinin adeta yok olduğunu söyledi. görmezden gelindi.

Kadınların toplumda aktif ve üretken bir konumda olmadığı algısının onun gücünü ve potansiyelini reddetmek anlamına geldiğini vurgulayan Erdoğan, “Bize dayatılmak istenen bu kalıplaşmış tanımlamaları reddetmemiz gerekiyor. tarihimizde yüzlerce yıl önce sosyal ve ekonomik hayatın öncüleriydik.” söz konusu.

Daha adil, herkesin kendi doğasına uygun yer bulabileceği, vicdani ve insani değerlerin korunduğu modeller geliştirmek için çalıştıklarını belirten Emine Erdoğan, “Ben buna tüm kalbimle inanıyorum. Bu toprakların kadınları güçlenirse ülkemizde ve dünyada birçok sorunun çözümüne katkı sağlayacaklar. Nitekim Dünya Bankası’nın yaptığı bir araştırmaya göre kadınların istihdamındaki artış ile “Kadın istihdamındaki artış arasında bir paralellik var” Yoksulluğun artması ve dünya genelinde yoksulluğun azalması.” ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan, İş Pozitif Projesi’nin kadınların potansiyellerini keşfedebilecekleri ve kendilerine uygun çalışma ortamlarını bulabilecekleri bir buluşma noktası olarak değerli bir ihtiyacı karşılayacağına inandığını kaydetti.

Erdoğan, devlet koruması altında büyüyen gençlerin sisteme dahil edilmesiyle projenin sosyal etkisinin her açıdan artmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere projede yer alan tüm kurum, sivil toplum kuruluşları ve tüm paydaşlara şükranlarını sunan Emine Erdoğan, emeği geçen herkese teşekkür etti. organizasyona.

Stantları gezerek eserleri inceledi

Emine Erdoğan daha sonra İş Pozitif programı kapsamında projelerini hayata geçiren kadın girişimcilerin çalışmalarının tanıtıldığı standı ziyaret etti. Burada Emine Erdoğan, kadın girişimcilerden uyguladıkları projeler hakkında bilgi aldı ve ortaya çıkan eserleri tek tek inceledi.

Çok sayıda kadın girişimcinin katıldığı programda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kaymaz Yayla Doğal Yaşam Köyü Üretim Geliştirme Kooperatifi Müdürü Muazzez Ülker de konuşma yaptı.

Bakan Işıkhan, kadınların el yapımı iplikle işlediği “Türkiye’nin Yüzyılı” tablosunu Emine Erdoğan’a hediye etti.

haber-hasankeyf.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu