Haber

Netanyahu: İsrailli esirleri Gazze’den gizlice getirmek için çaba harcıyoruz

Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, Gazze Şeridi’nde esir tutulanların yakınları olan 26 İsrail vatandaşıyla görüştü.

İsrailli tutukluları geri getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını iddia eden Netanyahu, ” Elimizden geleni yapıyoruz ama bu çalışmalar ne kadar çok duyurulursa o kadar az sonuç verir. Bu çabalar ne kadar gizli olursa, başarılı olma olasılıkları da o kadar artar.” söz konusu.

İsrailli ailelerin kendilerini anlamasını isteyen Netanyahu, aslında Gazze’deki tüm esirleri getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarını özel olarak sürdürdüklerine işaret eden Netanyahu, nasıl olacağı konusunda konuşmak için henüz erken olsa da önümüzdeki günlerde bu konuda bazı gelişmelerin yaşanacağını ifade etti.

GAZZE’DE İSRAİL GÜÇLERİ

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere yanıt verilmesi7 Ekim 2023’te İsrail’e karşı kapsamlı bir saldırı başlatılırken çok sayıda İsrailli esir alındı.

“Gazze’deki çatışma 24 Kasım 2023’te 4 gün süre ile verilmiş, daha sonra 3 gün uzatılmıştır.” insanı ara 2018 yılında 81 İsrailli ve 240 Filistinli mahkum karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Hamas’ın elinde hâlâ 136 İsrailli tutuklu bulunuyor.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani, 28 Ocak’ta Washington’da verdiği röportajda, ateşkes konusunda ABD, İsrail, Mısır ve Katar yetkilileriyle Fransa’nın başkenti Paris’te müzakerelerin yapıldığını ve Gazze’de esir değişimi. .

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Angajman Koordinatörü John Kirby, Amerikan MSNBC kanalına yaptığı açıklamada, ABD, Katar, Mısır ve İsrailli yetkililer arasında Paris’te müzakere edilen ateşkes ve esir değişimine ilişkin çerçeve oluşturulduğunu ve somut ilerleme kaydedildiğini belirtti. Özellikle mahkum değişimi konusunda yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu