Haber

HÜDA PAR’ın adayı Hizbullah davasından çekildi

HÜDA PAR’ın yerel seçim listelerinde yer alan Hizbullah adayları dikkat çekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Cemal Çınar’ın eski Hizbullah Şanlıurfa/Hilvan görevlisi olduğu iddiası gündeme geldi.

Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez’in haberine göre, 1984-2000 yılları arasında imamlık yapan Çınar, Hilvan’ın Alakonak köyünde imam olarak Hizbullah propagandası yaparak gündeme geldi. Çınar, Mart 1998’de Hizbullah’a yönelik operasyon sırasında “propaganda ve ajitasyon faaliyetleriyle örgüte taban oluşturmak” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

‘ÖRGÜT İÇİN ÜSS OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORDU’

Dönemin Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, aynı tarihte gazetelere Çınar ve bölgedeki örgütle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Camilerde ders vererek örgüte taban oluşturmaya çalışıyordu. Cami imamlarını dövdüler. Onlar gibi olmayan ve onları bıçaklarla korkutarak bölge dışına attı ve camilerde ders vermeye başladı.

BERAAT VERDİ

Hizbullah ana davasında da yargılanan Çınar, 2013 yılında Hizbullah’ın askeri kanat subayı Hacı İnan ve örgütün propaganda dergisi İnzar’ın yazarlarından Mehmet Göktaş ile birlikte cinayeti işledikleri kanıtlanamadığı için beraat etti. “Hizbullah terör örgütüne üye olmak” hatası.

(HABER MERKEZİ)

beytussebap-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu