Haber

Murat Yetkin: Erdoğan artık İsmailağa’yı da Menzil’i de kızdırmak istemiyor

Gazeteci Murat Uzman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı HKG’nin 6 yaşındayken tarikat mensubu Kadir İsteli ile kendisinden 23 yaş büyük “evlenmesi” ve çocuğun cinsel istismara maruz kalmasıyla ilgili açıklamasını değerlendirdi. yıllarca.

Yetkin, kişisel blogunda “Erdoğan artık İsmailağa’yı da Menzil’i de kızdırmak istemiyor” başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı’nın “Çocuk istismarı insanlık dışı bir suçtur, sapkınlıktır! Hiçbir dine, ahlaka, geleneğe uymaz, mazeretleri kabul edilemez. Bu suçu işleyen, görmezden gelen, sessiz kalan herkes hesap vermelidir. Süreci de takip edeceğim. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum.”

Ehil, “Türkiye Cumhurbaşkanı bu insanlık dışı suçta bile dengeyi sağlamaya çalışıyor” yorumunu yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan ve AK Parti, iktidarı borçlu oldukları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin takviye kurallarından biri olarak yüzde 50+1 oy alıyor.
İsmailağa Cemaati, İskenderpaşa ve Erenköy cemaatleriyle birlikte Nakşibendi cemaatinin İstanbul’daki üç teşkilatından biridir. İskenderpaşa bir süredir öne çıkmıyor. Ortaya çıkmasına gerek yok. 1960’lardan itibaren muhafazakar siyasette yükselen ve ülke yönetiminde yer alan birçok isim İskenderpaşa’dan geçti.

Erenköy Cemaati’nin Erdoğan ve AK Parti ile 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinden bu yana esasen CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı uğursuz bağı, son BİM zincir marketler olayıyla ciddi şekilde zedelendi. Ayrıca İsmailağa Cemaati daha çok Karadenizliler arasında örgütlü ve etkilidir. İsmailağa’yı kızdırmanın bedeli çok ağır olabilir. İsmailağa, Erdoğan’ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesiyle sonuçlanan kampanyayı başlattı.

Görünen o ki Erdoğan elini bu topluluklara vermiş gibi kolunu kurtaramıyor. Benim çoğul konuşmam gibi bir durumun Doğu ve Güneydoğu’da örgütlü Nakşibendi şubesi olan Menzil Cemaati için de geçerli olması. Başkaları da var, irili ufaklı. Daha önce Erdoğan, “Kıblemiz birdir” diyerek Fethullahçı örgütün devlet ve toplum nezdinde örnek teşkil eden tanıtımını yapmıştı. Sonucu biliyoruz: 15 Temmuz 2016 kanlı ayaklanması. Şimdi onlar gittiler, yerlerini bu ve benzeri aldı.

Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın 2020’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan ayrılırken söylediği sözler hatırlanır: “At izi köpek iziyle karıştı. Allah sonumuzu hayr etsin” dedi. (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu