Haber

İyi Parti HKG Davasına Müdahil Olmak İçin Başvurdu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Fazilet, UYGUN Partisi olarak HKG’nin 6 yaşından beri cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya müdahil olmak için başvurduklarını açıkladı. Bütün Türkiye ayaktayken deyim yerindeyse ölü taklidi yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı bu ve benzeri birçok olaydaki beceriksiz yönetimi ve cinayetteki payı nedeniyle istifaya davet ediyoruz. Ülkemizde hukuk.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Fazilet, İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken imamla ‘nikahlaması’ ve ardından açılan davaya müdahil olmak için başvurduklarını açıkladı. yıllarca cinsel istismara uğramasına izin verildiğini söyledi. Fazilet, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Daha 6 yaşındayken ailesi tarafından bir sapığın eline teslim edilen ve yıllarca tecavüze uğrayan kızımızın yaşadıkları ve hikayeleri kamuoyunu derinden sarstı ve büyük infial uyandırdı. Ancak yargılama sürecindeki gelişmeler ve konuyla ilgilenen bakanlıkların basiretsiz yaklaşımları olayın vahametini çok daha acı hale getirdi.

“GEÇMİŞTE ÇEŞİTLİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİNE VE ÇOCUK İSTİSMARLARINA, GEÇMİŞTE VAKIF, DERNEK VE TOPLULUKLARA VERDİĞİ CEZALAR VE YARGI TARAFINDAN VERİLECEK YETERSİZ CEZALAR”

Bu konuya yaklaşımımız siyaset üstü olsa da, öfkemiz faillerin hala dışarıda olması ve ‘dini kendi yüz kızartıcı amaçları için kullanan sözde vakıf’ın henüz kapatılmamış olmasına. Bu tür trajik olayların, çocuk istismarcılarına ve geçmişte çeşitli insan haklarını ihlal eden sözde vakıf, dernek ve cemaatlere gösterilen hoşgörünün ve verilen cezaların yetersiz kalmasının, AKP’nin yıllardır gerçekleştirdiği hukuk katliamı kuşkusuz zeminini hazırlamaktadır. yargı sapkınları teşvik ediyor.

“AKP’Yİ BU İSTİSMARIN İÇERİSİNDEN ÇIKARAN KARA SİSTEMİ ENGELLEMEK İÇİN TÜM FAALİYETLERİMİZİ YAPIYORUZ”

UYGUN Partisi olarak ülkemizi ayağa kaldıran bu olayın ortaya çıktığı ilk andan itibaren konuyu yakından takip ediyor ve AKP’nin çıkardığı kara düzenin bu istismarı baltalamaması için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz.

Başkanımız Meral Akşener konu ile ilgili bir açıklama yaptı: ‘6 yaşındaki küçük çocuğumuza cemaat kisvesi altında verilenler; büyük bir sapıklıktır, çürümüştür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz! Çocuklarımızı tüm kirli ellerden her zaman koruyacağız” diyerek faillerin en ağır cezayı alacağının sözünü verdi.

“İYİ TARAF OLARAK MÜDAHALE BAŞVURUMUZU 2. CEZA MAHKEMESİNE SUNMUŞTUK”

Bu doğrultuda İYİ Parti olarak bugün davasının görüldüğü Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne müdahale başvurumuzu yaptık. Türkiye Cumhuriyeti’nin halen görevde bulunan, vicdanı hür yargıçlarının, milletimizin bekçi köpeği ve sesi olarak davada yer almamızı uygun göreceğinden ve bu nedenle talebimizi kabul edeceğinden şüphemiz yoktur. Aksi bir kararın kamuoyunda şüphe uyandıracağı, şu anda inanç sorunu olan hukuk sistemimizi hakkıyla yerle bir edeceği ve milletimizin vicdanını yaralayacağı açıktır.

“‘ÖLÜLERİ ÖLÜ’ YAPAN ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ… İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”

Bunların yanı sıra söz konusu olayın ortaya çıktığı andan itibaren günlerce sessiz kalan, tüm Türkiye ayaktayken adeta ‘ölü taklidi’ yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı da kınıyor. Sizi davet ediyoruz.

“ASIRLIK GEÇMİŞİ ÜLKEMİZİN ÇOCUKLARINA, KADINLARINA VERDİĞİ MASRAFLARI, KAZANÇLARI VE HAKLARI AKP’NİN HİÇBİR ZAMAN TESLİM ETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Son olarak unutulmamalıdır ki, Anayasamızın 2. Unsurunda da açıkça belirtildiği gibi, ‘Türkiye Cumhuriyeti, toplum huzurunda, millî anlayışta demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. dayanışma ve adalete saygılı, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı.’

Dolayısıyla bu mesele nasıl ‘değiştirilemez, hatta değiştirilmesi teklif edilebilir’ ise, AKP’nin de asırlık bir geçmişe sahip ülkemizin değer ve kazanımlarını, sahip olduğu hakları elinden almasına izin vermeyeceğiz. çocuklara ve kadınlara verilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu