Haber

Milli karateci Sena Kızılaslan, Sırbistan’dan gümüş madalya ile Diyarbakır’a döndü.

Diyarbakır milli karateci Sena Kızılaslan, 21-23 Nisan tarihlerinde Sırbistan’ın Cacak kentinde düzenlenen Altın Kuşak Karate Turnuvası’nda güçlü rakiplerini yenerek finale yükseldi. Kızılasla finalde ev sahibi Sırp rakibi Trikos Mina’ya 3-2 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Türk Karate Milli Takımı, 21-23 Nisan tarihlerinde Sırbistan’ın Cacak kentinde düzenlenen ve 9 sporcunun katıldığı Golden Belt 52.

Karate tarihinde Diyarbakır’ı iki kez üst üste Avrupa karate şampiyonalarında temsil eden Türkiye ve Balkan karate şampiyonu milli sporcu Sena Kızılaslan, yaş grubu kategorilerinde her yıl Türkiye şampiyonlukları kazanarak adından söz ettiriyor.

17 ülkeden 1200’e yakın sporcunun katıldığı turnuvada, Avrupa arenasında ilk kez U21 ve büyükler kategorisinde milli takım adına mücadele eden milli sporcu Kızılaslan, adının hakkını almayı başardı. 6 güçlü rakibini yenerek finale yazdırdı. Finalde Sırp rakibi Trikos Mina’yı 3-2 yenerek gümüş madalyanın sahibi olan Türk Karate Milli Takımı’na 8. madalyayı kazandırdı. Diğer madalyalarına bir yenisini ekledi.

“Kazandığım gümüş madalya, diğer tüm madalyalar kadar gurur verici ve anlamlıydı”

Sena Kızılaslan, Diyarbakır’dan herhangi bir spor kulübü için değil, sadece Diyarbakır ve Türkiye Karate Milli Takımı için mücadele edeceğini söyledi. Kızılaslan, her yıl katıldığı 8 yıllık karate sporu mesleğinde Türkiye şampiyonaları olduğunu ve Türkiye şampiyonalarında yaş kategorilerinde dereceler olduğunu belirterek, “Kazandığım her şampiyonluk çok önemli. Hakemlere 3-2 yenildim.” karar verdi ve gümüş madalya kazandı. Milli takımım için altın madalya kazanmak benim için büyük bir mutluluk olurdu. Fortune ikincilik madalyasıydı. Kazandığım gümüş madalya da diğer madalyalarım kadar gurur verici ve anlamlıydı” dedi.

Sena Kızılaslan, Sırbistan’da düzenlenen turnuva öncesinde günde iki kez antrenman yaparak çok kısa sürede hazırlandığını belirtti. Bu şampiyonaya kadrolu antrenörüm Mehmet Muharrir nezaretinde çalışmalarımı yaparak hazırlandım. Allah nasip etti, madalya ile döndüm. Çok memnunum, çok memnunum, başta Türkiye Karate Milli Takımım olmak üzere Diyarbakır halkına, onların her zaman yanında olan aileme ve aileme gümüş madalyamı kazandırdım. Müsabakalarda geride kalan antrenörüm Mehmet Müellif, Ahmet Yazır, Ayşe Meryem Yazar, Veysi Süngü ile Türkiye Karate Milli Takımı Antrenörlerim Gökhan Gündüz ve Hasan Çakkır’a takdim ediyorum. Emeklerinden dolayı kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Aslan Abid Uğuz: “Sporcularımızı tebrik ederiz”

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, Sırbistan’da düzenlenen turnuvanın 17 ülkeden 1200’e yakın sporcunun katılımıyla yapıldığını belirterek, “Federasyon olarak 9 milli sporcumuzla katıldık. Çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. 17 ülke arasında ikincilik kupasını kazanmak.Türkiye Karate Federasyonu Lideri ve yönetim kurulu adına tüm grubumuzu, yönetimimizi, antrenörlerimizi, emeği geçen, madalya kazanan sporcularımızı kutluyorum. kazanamadılar, başarılarının devamını diliyorum.” – DİYARBAKIR

haberserdivan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu