Haber

Milletvekili Uslu, Finike’de portakal üreticileriyle bir araya geldi

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Türkiye’nin portakal üretiminde önemli yeri olan Finike’de portakal hasadıyla bir araya geldi.

Washington Navel portakallarının ağırlıklı olarak üretildiği ilçede tadı ve aromasıyla fark yaratan Finike portakalları, Türkiye’nin çeşitli illerine gönderildiği gibi yurt dışına da ihraç ediliyor.

Antalya Milletvekili Atay Uslu, portakal paketleme tesisini ziyaret ederek, portakal hasadı yapan üreticilere hayırlı sezonlar diledi. Üreticilerle bir süre sohbet eden Uslu, Antalya’da portakal denilince akla Finike’nin geldiğini kaydetti.

Uslu, “Finike Portakalı kalitesini dünyaya kabul ettirmiş bir ürün. Yeni sertifikalar ve tesciller almak, Finike portakalını tanıtmak ve markalaştırmak için çalışıyoruz. Çiftçilerimizin çabalarıyla Finike portakalı tescillendi. Türk Patent Enstitüsü tarafından 2008 yılında coğrafi işaret tescili yapılmıştır.” söz konusu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan ve su tutmaya başlayan Kapıçay Barajı’nın portakal üretimine de rahmet getireceğini vurgulayan Uslu, barajla 18 bin 700 dekar tarım arazisi ve portakal bahçelerinin sulama suyu ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu