Yaşam

Maxim Vengerov Deprem Kurbanları İçin Çaldı

Dünyanın en usta kemancılarından biri olarak kabul edilen Grammy Ödüllü virtüöz ve orkestra şefi Maxim Vengerov, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda depremzedeler için çaldı.

Konserin Sanatçı Geliri Depremzedelerin Sanat Eğitimine Bağışlanacak

Türkiye’yi ulusal ve uluslararası arenada temsil eden değerli sanatçılarımız kemancı Özcan Ulucan ve piyanist Birsen Ulucan kardeşlerin ricası üzerine Rus keman virtüözü ve orkestra şefi Maxim Vengerov depremzedeler için çaldı. CRR Konser Salonu’nda 19 Nisan akşamı düzenlenen konsere Vengerov, Ulucan Biraderler ve Norveçli başarılı çellist Sandra Lied Haga katıldı. “Dayanışma” başlıklı konserde sanatçılara Murat Cem Orhan yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası eşlik etti.

Konserin sanatçı gelirleri, Türk Eğitim Vakfı bünyesinde “Birsen – Özcan Ulucan Sanat Vakfı” adı altında depremzedelerin sanat eğitimi için kullanılacak.

Ahmet Adnan Saygun’dan Bir “Demet” Ağıt

Kemancımız Özcan Ulucan, konserde yaptığı konuşmada, depremi uzaktan yaşayanların yardım etmek için can attığını belirterek, dünyanın en önemli keman virtüözlerinden biri olan Maxim Vengerov ile iletişime geçerek katkıda bulunabileceğini söyledi. onları müzisyen olarak ve Vengerov’un bir yardım konseri teklifini hemen kabul ettiğini. daha fazla teşekkürler Ulucan, Ahmet Adnan Saygun’un piyano ve keman süiti olan Demet adlı eserini bis kesim olarak bir ağıt niteliğinde olduğu için seçtiklerini ve acılarımızı bir formda anlatacağını düşündüklerini belirtti. Ülke olarak yaşadığımız deprem felaketinde yaşanan acılar için Saygun’un Demet Suiti’nde Maxim Vengerov, Ulucan Biraderler ve Sandra Lied Haga Prelued rolünü oynadılar.

Konserde J. Brahms İkili Konçerto, L. Van Beethoven Üçlü Konçerto ve PI Çaykovski Romeo & Juliet Fantastik Uvertürü seslendirildi.

Her bölümü yoğun alkışlarla sona eren konseri, aralarında konservatuar öğrencilerinin de bulunduğu bine yakın kişi dinledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kose-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu