Haber

Kuzey Ormanlarına tünel projesi: ‘Bölgenin yapılaşmaya açılması için yapılıyor’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı projesi ile ICA İÇTAŞ Altyapı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu Yatırım İşletme A.Ş., Kuzey Ormanları’nda Sarıyer-Kilyos tünelinin üretimine başladı. Bölgede üretilen mega projelerle birlikte doğanın yok edilmesinin ardından yaşam savunucuları yeni bir projeye başlandığını dile getirdi.

Cumhuriyet gazetesinden Şeyda Öztürk’ün haberine göre Kuzey Ormanları Savunması’ndan Başar Alipaça, Beşiktaş’tan başlayarak Kilyos’a kadar uzanan tünel çalışmalarının bölgenin imara açılması için yapıldığını belirterek, “İstanbul Havalimanı, Yavuz gibi projelerle. Sultan Selim Köprüsü, “Bölgeleri imara açmak istiyorlar. Şu anda Kuzey Marmara Otoyolu hasar veriyor. Otoyol masrafından kurtulmak için İstanbul’u kuzeye taşımaya çalışıyorlar. Daha önce yapılaşma olmayan bölgelerde, otoyoldan sonra yapılaşma arttı” dedi.

ACİL Kamulaştırma

Şubat 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre proje için hızlı kamulaştırma yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararda, “Tünel ve yol yapım çalışmaları kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından taşınmazların derhal kamulaştırılmasına karar verildi.” (KAYNAK)

saraykenthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu