Ekonomi

Kuveyt Türk’ten 6 ayda 10 milyar lira kâr

Kuveyt Türk, 2023 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını kamuoyuna açıkladı.

Buna göre, Kuveyt Türk’ün topladığı fon büyüklüğü yılbaşından bu yana yüzde 32 artarak 397 milyar TL’ye, kullandırılan fon büyüklüğü ise yüzde 45 artarak 287 milyar TL’ye ulaştı.

Kuveyt Türk’ün dış ticaret finansmanı yüzde 50 artarak 44 milyar TL’yi aşarken, ilk altı ayda dış ticaret işlem hacmi 10 milyar doları aştı. Kuveyt Türk, yılın ilk yarısında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 73 artırarak 10 milyar TL’ye çıkardı.

35 milyar TL özkaynak büyüklüğüne ve 557 milyar TL etkin büyüklüğe ulaşan Kuveyt Türk, aktif büyüklüğü itibarıyla bankacılık sektöründeki 10. sıradaki yerini korumuştur. İştirak finans kuruluşları arasında birinci sırada yer aldı.

2025 için 10 milyon müşteri hedefi

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, üretime, ihracata ve yatırıma öncelik vererek reel ekonomiyi desteklediklerini, sürdürülebilir ve kârlı bir tempoda büyümeye devam ettiklerini söyledi.

Uyan, “En önemli stratejik odaklarımızdan biri olan dış ticaretin finansmanında sektör ortalamasının üzerinde performans göstererek yüzde 50’lik bir büyüme oranı yakaladık” diyen Uyan, “Bankacılık sektöründe aktif kalitesi ve likidite açısından ihtiyatlı bir yaklaşım sergileyerek, Yeni yılda bu alanda sektörden olumlu bir şekilde farklılaştılar.”

Uyan sözlerini şöyle sürdürdü: “Temel stratejimizi müşteri odaklı olarak geliştiriyoruz. Müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yenilikçi ürün ve hizmetler geliştiriyor, süreçlerimizi bu yönde iyileştiriyoruz. 2025’e geldiğimizde hedefimiz; 10 milyon müşterimize en iyi müşteri deneyimini sunmaktır.Genç ve dinamik çalışanlarımızın tüm emek ve emekleri başarımızın taşıyıcısıdır ve finansal sonuçlarımıza yansımaktadır.Sektörümüzde sektörümüz için örnek ve öncü adımlar atmaya devam edeceğiz. 2023’ün kalan dönemi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu