Ekonomi

Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) düzenlediği 30. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın ödülleri, İstanbul’da düzenlenen keyifli defilenin ardından sahiplerini buldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İHKİB Lideri Mustafa Gültepe ile İHKİB Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe birlik ve dernek liderleri ile şube temsilcileri katıldı. Selin Yeninci, Şevval Şahin, Cihan Nacar, Wish Kunt, Sinem Yıldırım, Ezgi Karayel, Yusuf Akgün, Derev Clara’nın ortasında birbirinden değerli basın mensupları, fenomenler ve moda dünyasının önde gelen isimleri genç tasarımcıların heyecanına ortak oldu. finalistlerin Hasret Kaya ve Bahtım Adalı mentorluğunda hazırlandığı görkemli gece. Kösedağ ve Neva Doğru yer aldı.

Oylum Talu’nun sunduğu törende finalde koleksiyonlarını sergileyen 10 tasarımcıdan biri olan Maide Özer, koleksiyonu Obscura ile birinci oldu. Yarışmada ikinciliği Cherry Blossom Girl koleksiyonuyla Şakir Buldan, üçüncülüğü ise Margot tasarımlarıyla Melis Küçükyılmaz aldı. Tasarımları moda dünyasından değerli isimlerin yer aldığı heyet tarafından değerlendirilen finalistler arasından birinciye 100.000 TL, ikinciye 75.000 TL ve üçüncüye 50.000 TL ödül verildi. TİM ve İHKİB Lideri Mustafa Gültepe ve yardımcıları, dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

1992 yılından bu yana moda branşına değerli isimlerin kazandırdığı yarışta ilk üçe giren tasarımcılar, yurtdışında eğitimlerini tamamlama, Türkiye’de bir yıllık İngilizce dil eğitimine katılma ve uluslararası basında tanıtılma fırsatı buldular. . Finalde yarışan on finalist, İstanbul Moda Akademisi Moda Tasarımı ve Yönetimi Master Class Diploma Programına katılma, kesim ile ilgili uluslararası bir fuarı ziyaret etme hakkı ve Moda Tasarımcılarına bir yıllık üyelik hakkı kazandı. Dernek. Yarışmada ilk üç dereceye girenlerin hazırlayacağı kadın koleksiyonları, seçkin İpekyol mağazalarında satışa sunulacak.

Yarışmanın heyet üyeleri arasında İHKİB yönetim kurulu üyesi ve heyet başkanı Nejdet Ayaydın; Moda Tasarımcıları Derneği eş başkanı ve moda tasarımcısı Özgür Masur; moda tasarımcıları Zeynep Tosun, Mehtap Elaidi, Nihan Peker, Niyazi Erdoğan, Ece Ege, Hakan Yıldırım ve Belma Özdemir; Network marka tasarımcısı Elif Cığızoğlu; İHKİB yönetim kurulu üyesi Barış Eraslan; Marmara Üniversitesi Dokuma ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Biret Tavman; Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı bölüm başkanı İrem Arıkan Ekşi; Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi Dokuma ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Kemal Can; Mavi marka tasarım sorumlusu Güney Oktar; Yeditepe Üniversitesi Moda ve Dokuma Tasarımı bölüm başkanı Müşerref Zeytinoğlu; İstanbul Moda Akademisi kreatif yöneticisi ve öğretim üyesi Raf Stesmans ve LC Waikiki kreatif strateji süreç yöneticisi Yeşim Bağrisen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu