Haber

Konyaaltı Belediyesi 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında ilçeyi bayraklarla süsledi

Konyaaltı Belediyesi, Cumhuriyet Kuruluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla 39 mahalleye yaklaşık 75 bin Türk bayrağı dağıtarak ilçeyi kırmızı beyaza boyadılar. Belediye ayrıca ilçedeki cadde, cadde ve siteleri de bayraklarla süsledi.

Konyaaltı Belediyesi, Cumhuriyet Kuruluşunun 100. yılına özel hazırlıklarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, vatandaşlara yaklaşık 75 bin bayrak dağıtırken cadde ve sokakları donatmaya devam ediyor. Konyaaltı 100’üncü yıl kutlamasının her evde yaşanabilmesi için Türk bayrağı dağıtımının kent merkezinden ilçenin kırsal alanlarına kadar devam edeceği belirtildi. Mahalle muhtarlıkları, pazar yerleri ve şehrin yoğun noktalarında bayrak dağıtımının devam edeceği bildirilirken, ilçe sakinleri bayrak kampanyası için belediyeye teşekkür etti. Bayraklarını teslim alan vatandaşlar, ‘Yaşasın! Cumhuriyet“Cumhuriyet özgürlüktür, Atatürk sayesindedir.” diyerek duygularını tek cümleyle dile getirdi.

OKULLARA 25 BİN BAYRAK

diğer taraftan Konyaaltı Belediye, Antalya Valiliği’nin genelgesi doğrultusunda okullara 100’üncü yıl baskılı 25 bin Türk bayrağı dağıttı. Belediyenin oluşturduğu gruplar, gün boyu okulları ve sokakları tek tek gezerek ilçenin dört bir yanına bayrak dağıtmaya devam etti. Cumhuriyetin 100’üncü yılını her zamankinden daha büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “1923 yılında büyük bir değişim ve büyük bir yenilikle Türk milleti, kuruluş iradesinin belli olduğu bir yönetim şekline kavuştu. Bir ailede değil, milletin kendisinde Türk kadını, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sayesinde bugün benzer tüm İslam ülkelerinden çok daha özgür bir ortamda bulunuyor ve görebiliyor. geleceği daha parlak. Atatürk’ümüzün torunları ve çocukları olarak bizler, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını korumakla değil, Cumhuriyeti kurmakla da sorumluyuz. “Ülkenin niteliklerini de korumakla yükümlüyüz.” söz konusu.

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu