Haber

KOMEK ve ASEM’de Yeni Dönem Kayıtları Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezlerinde yetişkinlere yönelik yüz yüze, spor ve uzaktan eğitim hizmetleri verecek KOMEK ve ASEM’in kayıt süreci başladı. Başvurular 5 Şubat’a kadar “konya.bel.tr” ve “komek.org.tr” adreslerinden yapılabilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (KOMEK) ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri (ASEM) için yeni dönem kayıtları başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kursiyerlerin sosyalleşmesi ve profesyonelleşmesi için eğitimler veren KOMEK ve ASEM’lerin Konya’nın değerli markalarından biri haline geldiğini söyledi.

KOMEK’in kendini yetiştirmek ve bireysel gelişimine katkıda bulunmak isteyen tüm vatandaşlara hizmet vermeye devam ettiğini belirten Önder Altay, “KOMEK, şu ana kadar Konya genelinde 725 şubede 1,5 milyona yakın katılımcıyı kucaklayacak hizmet kapasitesine ulaştı. Özellikle şehrimizde; Kurslarımız Hatay’da ve Balkanlarda aynı tutkuyla yürütülüyor; Ayrıca uzaktan eğitim yoluyla dünyanın her yerinden kursiyerlere hizmet vermektedir. “Yeni dönemde de başta gençlerimiz olmak üzere kendini geliştirmek isteyen tüm vatandaşlarımızı yüz yüze ve uzaktan eğitimin devam edeceği kurslarımıza kayıt olmaya davet ediyorum” dedi.

BAHAR DÖNEMİ ŞUBELERİMİZ

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Kurslarında bahar dönemi eğitimlerine 16 yaşını dolduran tüm yetişkinler katılabilecek. Ayrıca yoğun talep nedeniyle 14-17 yaş arası öğrencilere özel Bilgisayar Donanım ve Teknik Servis, Elif-Ba ve Kuran eğitimleri de sunulacak.

Bahar döneminde kadınlara, çocuklara ve engellilere öncelik veren KOMEK; İllüstratör eğitimi, dekoratif resim üretimi (epoksi ile yapılmış), drape tekniği ile bayan bluz dikimi, gümüş kazak örgüsü, java ile programlama, keman eğitimi, seramik şekillendirme, Rusça, piton eğitimi, Peygamberlerin tarihi, pizza yapımı, piyano eğitimi, tel Işitme engelliler için. Kursiyerlere crack, ilmihal gibi farklı branşlarda birçok eğitim verilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere, eğitim sonunda MEB onaylı sertifika veriliyor ve sertifikalara e-devlet üzerinden ulaşılabiliyor.

KOMEK UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ (KUZEM)

Kursiyerlerine sayısız fırsat sunan ve faaliyete geçtiği günden bu yana 299 farklı branşta eğitim veren KOMEK Uzaktan Eğitim Merkezi (KUZEM), sunduğu geniş eğitim yelpazesiyle katılımcılara istedikleri alanda uzmanlaşma fırsatı sunuyor. kişisel ve mesleki gelişimin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

2020 yılından bu yana 62 bin 735 kursiyerin faydalandığı KUZEM, 2024 bahar döneminde 90 farklı branşta hizmetlerine devam edecek. KUZEM’de bahar döneminde; Bireysel gelişim, bilgi teknolojileri, makine teknolojisi, inşaat teknolojileri, grafik ve fotoğrafçılık, sanat ve tasarım gibi alanlarda eğitim verilecek. Online eğitimlerin yanı sıra imaj eğitim platformuyla da öne çıkan KUZEM, 34 farklı branşta video eğitim de sunuyor. Yaklaşık 15 bin aktif kullanıcının faydalandığı KUZEM, daha fazla kişiye ulaşmayı hedefleyerek yeni ders görselleri hazırlamaya devam ediyor.

SAĞLIKLI YAŞAM TARZI

KOMEK, spor salonlarında kursiyerlere mesleki eğitimin yanı sıra sağlıklı bir yaşam fırsatı sunuyor; Step-aerobik ve reformer pilates derslerinin yanı sıra diyetisyen hizmetleriyle de sağlık desteği verilmektedir. Ayrıca kayıtlı kursiyerlerin kullanımına havuz, sauna ve buhar odaları da sunulmaktadır.

ÇOCUK OYUN ALANLARI

3-6 yaş arası çocuğu olan kadın kursiyerlere kapılarını açan KOMEK, annelere çocuklarının kendilerini güvende hissedecekleri ortamlar sunuyor. Çocuk oyun odalarında eğitici annelik konusunda uzman uzmanlar tarafından çocuklara okul öncesi eğitim verilirken, aynı zamanda KOMEK’te üretilen sağlıklı, eğitici ve eğlenceli oyuncaklarla çocuklara el-göz uyumunu geliştirecek eğlenceli anlar yaşatılıyor. atölyeler.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN PANELİ

KOMEK, Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı iş birliğiyle yazılım desteğiyle oluşturulan ders planlama, devam takibi ve öğrenci öğretmen panelleri sayesinde her döneme ait hazırlıkları sistematik ve düzenli planlayarak kursiyerlere daha kaliteli ve pratik hizmet sunuyor. Eğitime katılan kursiyerler, öğrenci panelleri sayesinde devamsızlıklarını takip edebiliyor ve derslerine ilişkin bilgilere anında ulaşabiliyor. Bu sistem üzerinden eğitmenler ayrıca kursiyerlerin devam durumlarını ve müfredat bilgilerini öğretmen panelleri üzerinden hızlı bir şekilde takip edebilmektedir.

KAYITLAR 5 ŞUBAT’A KADAR DEVAM EDECEK

Konya merkez ve ilçelerindeki 83 kurs merkezinde faaliyetlerini sürdüren KOMEK ve ASEM’de yeni dönem kayıtları 5 Şubat’a kadar www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden yapılabilecek.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

atasehirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu