Haber

Kocaeli’de Aldattığı İddiasıyla Öldürülen Kadının Kocasına İlişkin Rapor Talebi

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde kendisini aldattığı iddiasıyla eşi tarafından öldürülen ve cenazesi kimsenin teslim almaması üzerine belediye ekipleri tarafından defnedilen Kıymet Budak’ın tutuklu eşinin davasına devam edildi. Mahkeme, sanığın akli durumunun yerinde olup olmadığının tespiti için İhtisas Gözlem Dairesi’ne sevk edilmesine, eşiyle olan mesajlarının incelenerek rapor düzenlenmesine karar verdi.

23 Kasım 2022’de Halıdere’de bir restoranda meydana gelen olayda Kıymet Budak (33), eşi Ş.B.’ye saldırdı. kiminle tartıştı. (53) tabancayla vurularak öldürülürken, şüpheli olay yerinden kaçtı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada Kıymet Budak’ın eşi Ş.B. ve ağabeyi NB yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.B. Tutuklanırken, ağabeyi NB ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Değer Budak’ın naaşı günlerce kimsenin eline geçmemesi üzerine savcının talimatıyla belediye ekipleri tarafından toprağa verildi.

İstenen rapor

Ş., “kasten öldürme” ve “ruhsatsız ateşli silah bulundurmak” suçlarından yargılanıyor. Budak’ın üçüncü duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık Ş. Budak ve partinin avukatları katıldı. Son duruşmada avukatın tedavi gördüğü hastanelerde kendisine şizofreni tanısı konduğunu belirtmesinin ardından sanığın cezai sorumluluğunun bulunup bulunmadığı soruldu. Duruşmada sanık avukatı ve sanık eşi Değer Budak, beyanın içeriğinin tutanağa dönüştürülmesini talep etti.

Telefonu incelenecek

Mahkeme, sanığın gerekirse müşahede altında tutularak akli durumunun iyi olup olmadığının tespiti için İhtisas Gözlem Dairesi’ne sevk edilmesine, eşiyle olan yazışmalarının incelenerek rapor düzenlenmesine karar verdi.

ilk duruşma

Öte yandan 5 Temmuz’daki ilk duruşmada hakim karşısına çıkan sanık, eşinin kendisini aldattığını iddia ederek, “Kızım, annesini İran’da başka erkeklerle cinsel ilişkiye girerken gördü. Çocuğum gördü. Kıymet kızımızı tehdit edip korkuttuğu için bunu bana ilk başta söylemeyin.Sonra boşanmak istediğimi söyledim ve eşim de kabul etti.Protokol aşamasında Kıymet boşanmaktan vazgeçti.Biz bu konuyu konuşmak için dışarı çıktığımızda Olay gecesi eşim bana küfredip hakaret etti. Çocuklarımın velayetini almak istediğimi söylediğimde “Çocukların size ait olduğunu nereden biliyorsunuz?” dedi. Bunun üzerine üzerimdeki cesedi “çıkardım” dedi. silahla 2 el ateş etti. Daha sonra eve giderek durumu kardeşime anlattım. Kardeşim çocuklarım olduğu için suçu üstleneceğini söyledi. Ertesi gün adliyeye gittiğimde her şeyi itiraf ettim.” – KOCAELİ

nusaybin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu