Haber

Kılıçdaroğlu: Hiç bu kadar kızmamıştım rezalet bir düzen var

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken bir tarikata mensup imam nikahıyla ‘nikahladığı’ ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz kaldığı haberleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hayatımda nadiren bu kadar öfkelendim. Burada utanç verici bir düzenleme var” dedi.

Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirerek, “Bu tür fetvalar verenler dövülsün dedim, dinlemediler. Fetvacıları cesaretlendirdiler” dedi.

Kamu Televizyonuyazar Fikret Bila’Kılıçdaroğlu’nun sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Bu haber çıktığından beri olayı yakından takip ediyorum. Olayı her yönüyle öğrendik. Herkes gibi ben de çok öfkelendim. Hukuki sürecin sağlıklı işlemesini dikkate alarak özel bir hassasiyetle izledim” dedi.

“Davayı kapatmak için gösterilen çabalara nasıl karşılık veriyorsunuz?” sorusuna yanıt veren CHP Genel Başkanı, “Buradaki resim birkaç günlük tepki ve infialle geçilecek bir resim değil. Burada yüz kızartıcı bir komplo var. Dosyamızı incelemeye bile gerek duymayan savcıdan” dedi. çocuğun net ifadeleri, geçersiz kemik ölçümü yaptıran kişilere, olayın vahametini gölgelemek için inancımızı ortaya koyan medyaya, kuruluşlara ve sosyal medya mensuplarına yönelik büyük bir söylem konusudur. Bunu görmek için Türkiye ayağa kalktı Bu ülkenin vicdanı, onuru ve geleceği söz konusudur Şimdi çıktılar ‘bu konu siyaset üstü’ diyorlar Bu içimizi yakan, nefesimizi kesen bir durum. , “Şahsen, siyasetin ana meselesidir. Kadınların ve çocukların şiddet ve istismara karşı korunmasından daha değerli bir siyasi mesele yoktur. Bunu çözmeyen siyaset, buna sessiz kalan siyaset çok net söylüyorum; Bunlar hataya ortak olacak” dedi.

‘AİLENİZE VE ÇEVREnize DOĞRULARI SÖYLEYİN’

Kılıçdaroğlu, “Özellikle muhafazakar ailelerden gelen hanımlara ve genç kızlarımıza seslenmek istiyorum” dedi. bu iktidara yapılan her türlü zorbalığa göz yuman bu kişiler.Bizim ortak değerlerimizle,ailemizle,maneviyatlarımızla hiçbir ilgileri yoktur.Onlar için sadece para,lüks,şatafat,mevki vardır.Artık yeter diyelim. , yavrularım, yeter diyelim artık… Bir masumun daha mağdur edilmesini istiyorsak, yeter diyelim!” sözlerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu