Hakkında

Kasım ayı indirimlerine 2,7 milyon TL ceza

ANKARA (İGFA) –Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesinden edinilen bilgiye göre Reklam Konseyi, yılın ilk 11 ayında tüketiciyi aldatanlara 92,5 milyon TL para cezası verdi.

Reklam Konseyi’nin bu ayki toplantısında görüşülen 176 belgeden 153’ünün mevzuata aykırı olduğu tespit edilirken, reklam ve ticari faaliyetlere ilişkin durdurma cezası ile birlikte toplam 16,7 milyon lira idari para cezası verilmesine karar verildi. soru.

Böylece Kurul, yılın ilk 11 ayında toplam 1.838 belge hakkında görüş ve değerlendirmede bulunurken, 1.623 belgeye ise toplam 92,5 Milyon Türk Lirası idari para cezasının yanı sıra erteleme cezası verilmesine de karar verildi. yanıltıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğu belirlendi.

339 sayılı Yönetim Kurulu toplantısının ana gündem maddesini indirimli satış ilanları ve sağlık beyanı içeren reklamlar oluşturdu.

Özellikle Kasım ayında gerçekleştirilen ve çok sayıda üründe farklı oranlarda indirimlerin duyurulduğu “Efsane Kasım İndirimleri” ve “Büyük Cuma İndirimleri” olarak adlandırılan indirimli satış kampanyaları Reklam Komitesi tarafından yakından takip edilmektedir. İndirimli satış reklamları ve satış yapıldığı algısını yaratan uygulamalara idari yaptırım uygulandı.

Bu ay Komite gündemine gelen 16 adet indirimli satış belgesi için erteleme cezası ve toplam 2,7 Milyon Türk Lirası idari para cezası verilmesine karar verildi.

Ayrıca Ticaret Bakanlığı, tüketici sağlığına yönelik dönemsel reklamların mevsimsel değişikliklerle ön plana çıktığını, bu kapsamda besin takviyeleri ve kozmetik ürünler gibi doğrudan tüketici kullanımına yönelik ürün reklamlarının da Bakanlıkça titizlikle takip edildiğini ve incelendiğini kaydetti. Kurul.

polatli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu