Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasına kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak’ın Güney Mahallesi’ndeki ek hizmet binasının inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. 30 Ekim İzmir depremi sonrasında farklı lokasyonlarda hizmet vermek zorunda kalan bazı müdürlükleri tek çatı altında buluşturacak bina, vatandaşların belediye hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak’ın Güney İlçesi’nde 70 milyon lira yatırımla yapımı devam eden ek hizmet binası inşaatında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin Veterinerlik, Mezarlıklar, Çevre Koruma ve Denetleme Müdürlükleri gibi birimlerini tek çatı altında toplayacak belediye hizmet binasının büyük oranda tamamlandığını belirterek, “Çalışmaların başlangıçta tamamlanmasını bekliyoruz. Mart. Bugünkü fiyatlarla böyle bir yapı yapmaya çalışsak 400-500 milyon liraya yakın bir maliyete mal olur. “Çok değerli bir yapıya kavuştuk” dedi.

Hem çalışanlar hem vatandaşlar rahat edecek

30 Ekim İzmir depremi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana binasının yıkıldığını ve birimlerin farklı yerlerde faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatan Başkan Soyer, vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz hizmet sunmaya çalıştıklarını vurguladı. Soyer, “Bazı birimlerimizin tek çatı altında toplanması vatandaşların alacağı hizmeti kolaylaştıracak. Hem çalışanların hem de vatandaşların konforu açısından önemlidir. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verecek yeni bir binaya kavuşuyoruz. Gurur duyuyoruz. Katkıda bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Binayı en kısa sürede hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

Ne olacak?

Ek hizmet binasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Denetim Dairesi Başkanlığı, Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, Mezbaha Şube Müdürlüğü, Sağlıklı Şehirler Proje Uyum Birimi, Katı Atık İşletmeleri Şube Müdürlüğü yer alacak. Ek hizmet binasında Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü, Gıda Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürlüğü ve bu birime bağlı ofisler, analiz laboratuvarları, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji, kimyasal analiz laboratuvarı, enstrümantal analiz laboratuvarı, fiziksel analiz ve toksin laboratuvarı yer alacak. Defin İşleri Şube Müdürlüğü, cenaze evi, cenaze bekleme salonu ve 29 morg birimi de yine bu binada hizmet verecek. Ayrıca binanın 85 araçlık otoparkı da bulunmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ayvalikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu