İş

İŞKUR işsiz gençlere ulaşarak istihdama kavuşmalarına yardımcı olacak

Dünya Kamu İstihdam Büroları Birliği’nin (WAPES) Antalya’da düzenlenen Avrupa Bölgesel Konferansına katılan Güneş, İŞKUR’un işgücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek istihdamın korunması, artırılması ve işsizliğin azaltılması yönündeki çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Yılbaşından bu yana 1 milyon 2 bin 419 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini belirten Güneş, yüzde 9,1 oranıyla son 10 yılın en düşük işsizlik oranına ulaştıklarını belirtti.

İŞKUR olarak genç nüfusa büyük önem verdiklerini ifade eden Güneş, “el koyarsa fark yaratacak” gençleri israf etmemeyi, onları işgücü piyasasına ve eğitime dahil etmeyi amaçladıklarını belirtti. . İŞKUR olarak bu anlamda önemli politikalar hayata geçirdiklerini belirten Güneş, “Genç işsizliği konusunda ciddi iyileşmelerimiz var. 2020’de yüzde 24,9 olan genç işsizliği oranını yüzde 16,7’ye düşürmeyi başardık. Elbette yapıyoruz.” Bunları yeterli görmüyoruz.” söz konusu.

“‘Niteliksiz iş bulan kurum’ imajını ortadan kaldırıyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın özellikle genç nüfusa odaklandığını belirten Güneş, onun talimatları doğrultusunda genç işsizliğini azaltmaya yönelik eğitim programları hayata geçirdiklerini söyledi.

Savunma Sanayii Başkanlığı, YÖK, sanayi ve ticaret odaları, teknoparklar ve üniversitelerle önemli işbirliklerinin bulunduğunu belirten Güneş, şöyle konuştu:

“Bir yandan gençlerin ‘geleceğin meslekleri’ dediğimiz mesleklerde niteliklerini artırmaya çalışırken, diğer yandan da açık iş ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. İŞKUR denilince, “Mavi yakalı” dediğimiz kişilere iş bulan, vasıfsız iş bulan bir kurum imajıydı. Bu giderek değişiyor. “Savunma Sanayii Başkanlığımızla, TOGG aracımızla, YÖK’le, YÖK’le iş birliğimizin ana çerçevesi bu.” üniversiteler. Daha fazla genci İŞKUR’a çekmeye çalışıyoruz.”

İŞKUR işsiz gençlere ulaşacak

Güneş, daha fazla işsiz gence ulaşmak için yeni bir proje başlatacaklarını belirtti.

Projenin detayları üzerinde çalıştıklarını ve çok yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Güneş, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Artık gençleri beklemeyeceğiz, onlara gideceğiz. Gençlerin uğrak yeri olan AVM’lere, stadyumlara, konser salonlarına, kent meydanlarına ve camilere giderek onların ihtiyaçlarını dinleyeceğiz, iş ve meslek danışmanlarımız ile görüşeceğiz. Onlarla bizzat iletişime geçip uygun işlere yönlendireceğiz.Türkiye İş Kurumu’nun yaklaşık 10 bin çalışanı var.Kurumdur.4.500’ü iş ve meslek danışmanlarımız, bu alanda uzmanlaşmış genç arkadaşlarımız, onlarla iletişime geçebileceklerini düşünüyoruz. çok kolay. Güzel bir sloganımız var, ‘İŞKUR’da iş var’ diyoruz. Gelsinler, onlara uygun işler bulacağız. Nitelikleri uygun. “Yoksa, onlara vasıf kazandıracağız. mesleki Eğitim. Meslek sahibi olup tecrübesi olmayanların işbaşı eğitim programıyla işe ısınmasını ve istihdam edilmesini sağlayacağız. Bu konuda kendimize güveniyoruz.”

Güneş, gençlerin yoğunlaştığı yerlerde açtıkları stantlara kendilerini davet edeceklerini kaydetti.

Bu tür çalışmalarla işsizlik oranını yüzde 9,1’den yüzde 7,5’e düşürmek istediklerini belirten Güneş, hem işgücüne katılım oranını artırmayı hem de işsizliği azaltmayı hedeflediklerini vurguladı.

silvan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu