Yaşam

İngiltere’nin bu yılki sıcaklık rekorunun bu hafta kırılması bekleniyor

Met Ofisitarafından yapılan açıklamaya göre, bugünden Cumartesi gününe kadar özellikle ülkenin güneyi ve Londra’da sıcaklığın 32-33 dereceye ulaşması bekleniyor.

Haziran ayında ölçülen 32 derecenin ardından benzer sıcaklıkların yaşanacağını varsayan Met Ofisi, “kırmızı alarm” uyarısı yayınladı.

Hafta sonu İngiltere ve Galler’de sıcaklıkların yüksek olacağını açıklayan Met Ofisi, en son 10 Haziran’da kırılan yılın sıcaklık rekorunun bu hafta kırılabileceğine dikkat çekti.

Gece sıcaklığının 20 dereceyi aşacağını belirten Meteoroloji, bu gece ve yarın 21,7 derece ile gece sıcaklık rekorunun kırılacağını kaydetti.

İklim değişikliği nedeniyle üst üste 2 gün veya daha fazla sıcaklıkların 30 derecenin üzerinde yaşanma ihtimalinin artacağına dikkat çeken Met Office, önümüzdeki dönemde 2 günden fazla sıcaklıkların 30 derecenin üzerinde yaşanma ihtimalinin de olduğu bilgisini paylaştı. 2070 yılında bir yılda 16 kat artacak.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı(UKHSA) da sıcak hava nedeniyle sıcak çarpması gibi sağlık sorunları yaşanma ihtimaliyle yaşlılar ve hastalar için “Kırmızı Sağlık Uyarısı” yayınladı.

UKHSA, tüm vatandaşlara su içmeleri, yaşlıları ve yakınlarını takip etmeleri ve mümkün olduğunca kapalı mekanlarda kalmaları çağrısında bulundu.

Met Ofisi ayrıca pazar ve pazartesi günü ülkenin batısında sağanak yağış beklendiğini, cuma ve cumartesi günü de bazı bölgelerde az miktarda yağış beklendiğini vurguladı.

Met Ofisi Baş Meteorolog Paul Gundersen, şunları söyledi: “Yoğun basınç, özellikle güney bölgelerde yılın bu zamanına göre daha sıcak havalara neden olacak. Yılın en yüksek sıcaklığı İngiltere ve Galler’de beklenirken, bu dönemde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar görebiliriz. Kuzey İrlanda ve İskoçya.” söz konusu.

İngiliz Veteriner Hekimler Birliği Başkan Yardımcısı Justine Shotton ise eylül sıcağının hayvanlar için tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, özellikle evcil hayvanların sıcak çarpması, güneş yanığı, nefes darlığı ve sıcağa bağlı hastalıklardan kaynaklanan kalp rahatsızlıklarına duyarlı olduğunu söyledi.

taskopruhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu