Ekonomi

İngiltere Kralı Charles’a kanser teşhisi konuldu

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Kral Charles’ın ocak ayı sonunda prostat büyümesi nedeniyle hastanede tedavisi sırasında “endişe verici” bir şeyin fark edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Sonraki testlerde bir kanser türü teşhis edildi” denildi. Terim kullanılırken düzenli bir tedavi programının başlatıldığı ve doktorların Kral’a halka açık programlarını ertelemesini tavsiye ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Kral’ın resmi görevlerine devam edeceği paylaşılarak, “Tedavisinden son derece olumlu ve bir an önce görevine dönmeyi sabırsızlıkla bekliyor.” Onun sözleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca Kral’ın spekülasyonları önlemek amacıyla hastalığıyla ilgili bilgileri paylaşmayı seçtiğinin altı çizildi.

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda Başbakanlarından geçmiş olsun açıklamaları

Kral Charles’ın kanser haberi üzerine Başbakan Rishi Sunak, X hesabından, “Majestelerine tam ve acil şifalar diliyorum. Kısa sürede tam gücüne kavuşacağından hiç şüphem yok.” Sözlerine yer verdi.

İskoçya Bölge Başbakanı Hamza Yusuf da sosyal medya paylaşımında geçmiş olsun dileklerini dile getirerek, “Düşüncelerim Majesteleri, Kraliçe ve Kraliyet Ailesi’nin diğer üyeleriyle birlikte. Bunun bizim için endişe verici bir dönem olacağını biliyorum.” hepsi.” değerlendirmesini yaptı.

Kuzey İrlanda Bölge Başbakanı Michelle O’Neill, “Kral Charles’ın hastalığını duyduğuma üzüldüm. Ona yeterli tedaviyi ve hızlı ve tam iyileşmeyi diliyorum.” dedi. ifadelerini kullandı.

Galler Bölge Başbakanı Mark Drakeford da tüm Galler’in dualarının Kral Charles’la olduğunu kaydetti.

Kral Charles’ın ocak ayında prostat büyümesi nedeniyle tedavi göreceği açıklanmış ve Kral 26 Ocak’ta 29 Ocak’ta hastaneden taburcu edilmişti.

Annesi Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün ardından 73 yaşında tahta çıkan ve 74 yaşında taç giyen Charles, en uzun süre görev yapan veliaht prens ve tahta çıkan en yaşlı İngiliz hükümdarı unvanını taşıyor. taht.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu