Haber

Hizbullah’a Yakın Derneğin Başkanı ve Lise Müdür Yardımcısı Serbest

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu lideri Adnan Akgönül’ün Diyarbakır Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı olduğu ortaya çıktı.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun (PSP) 30 Nisan’da Diyarbakır’da düzenlediği Mevlidi Nebi Buluşması’na Hizbullah’tan isimler katıldı. “Hizbullah’ın medya organı” olarak nitelendirilen Inzar’ın yazarı yeniden gündeme geldi.

Cumhuriyet’in haberine göre, BSP Lideri Adnan Akgönül’ün Diyarbakır Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin müdür yardımcısı olduğu ortaya çıktı.

Liselerde yapılan sınavlar

Peygamber Sevdalıları Platformu Lideri Adnan Akgönül

BES Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde dini içerikli siyer testi ile gündeme gelirken, Batman Kozluk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Akif Tekin ve Batman Kozluk Orta Anadolu Lisesi Müdürü Ünal Bozan, yarış için hazırlanan kitap alım noktaları listesinde yer alıyor. da fark etti.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde HÜDA-PAR kadrosu

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, 2020 yılında yazdığı bir yazıda ‘Hizbullah’ın siyasi kanadı’ olarak nitelendirilen HÜDA-PAR’ın Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli olduğunu yazmıştı.

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen’de HÜDA-PAR’lı öğretmenlerin görev yaptığını belirten Saymaz, Diyarbakır’da en az 20 okul müdürü ve yardımcısının bu partiye bağlı olduğunu, bir kısmının 2015’te Hizbullah’tan tutuklandığını kaydetti. geçmiş.

Saymaz, HÜDA-PAR üyelerinin Diyarbakır’daki okul aile birliklerini de geçim kaynağı olarak kullandıklarına değinerek, En az 200 okul kantini işletiyorlar. Kantin ihalelerine müdahale ederek kiranın onda birini ödedikleri iddia ediliyor.kelimeleri kullanmıştı.

midyat-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu