Yaşam

Gündüz Vassaf: Ebrar’ın cesareti tarihi bir dönüm noktasıdır, direniş daha da güçlenecektir

7 yılda yazdığı ‘Ressamın İsyanı’ romanıyla okuyucularıyla buluşan Gündüz Vassaf, Avrupa Şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda forma giyen ve hükümet yanlısı medyanın hedefi olan Ebrar Karakurt’un ve Cinsel yönelimi nedeniyle troller, Türkiye’nin sosyal tarihinde bir dönüm noktası oldu.

Vassaf, “Ebrar’ın cesaretinin bu tarihi ana, milli maça denk gelmesi, tarihi bir dönüm noktasının gerçekleşmesini sağladı. Cinsel kimliğinden dolayı daha az dövülecek, direniş daha güçlü olacak.”

Birgün gazetesinden Eda Köprü Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Gündüz Vassaf, “Türk Kadın Voleybol Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Ancak takımın oyuncularından Ebrar Karakurt cinsel yönelimi nedeniyle hedef alındı. Maçı ve tartışmaları takip edebildiniz mi? Soruya şu şekilde cevap verdi:

“Ebrar, Türkiye’nin toplumsal tarihinde bir dönüm noktasıdır. Ülkede mevcut iktidarın çizdiği tek tip gençlik modeli milyonların gözünde bir anda çöktü. Türkiye Ebrar’ı kucakladı. Durum değişti. Ebrar’ın cinsel kimliğine yönelik saldırı gösteriyor İnsan haklarına karşı dalga ne kadar güçlü.” “Ebrar’ın cesaretinin bu tarihi ana, milli maça denk gelmesi, tarihi bir dönüm noktasına yol açtı. Cinsel kimliği nedeniyle dayak yiyen kişi sayısı azalacak, direniş daha güçlü olacak.” (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu