İş

Fed toplantısı, IMF tahminleri, Euro bölgesinin resesyondan kaçışı,OPEC+ – Piyasalarda neler oluyor?

Investing.com – Uluslararası Para Fonu (IMF) tüm yıl için tahminlerini bir ölçü yükseltmiş olsa da, zayıflayan ekonomik veriler arasında Fed iki günlük politika toplantısına başlıyor. Euro bölgesi geçen yılın ikinci yarısında resesyondan kurtulmuş görünse de yıl sonunda ivme kaybı yaşıyor. ExxonMobil rekor kar bildirdi ve McDonald’s, Caterpillar ve Advanced Micro Devices gibi şirketlerden faydalar geliyor. Ve Gautam Adani, Hindistan sermaye piyasaları için değerli bir hisse arzını karşılamaya yetecek kadar teklif almış görünüyor.

İşte 31 Ocak Salı günü finans piyasalarında bilmeniz gerekenler:

1. IMF büyüme görünümünü yükseltirken Fed toplantısı başlıyor

Fed, fon hedef aralığını 25 baz puan artırarak %4,50-4,75’e çıkarması beklenen iki günlük bir toplantıya başlıyor. Bu, merkez bankasının son aylardaki kötü ekonomik verilere yanıt olarak politika sıkılaştırma hızını yavaşlattığı üst üste ikinci toplantı olacak.

Bu tablo daha sonra konut fiyatları ve tüketici güvenine ilişkin yeni rakamlarla netleşecek, ancak Fed yetkilileri tam olarak dördüncü çeyrekte söyledi. istihdam maliyeti endeksine de dikkat edecek – bu bilgi, enflasyon baskısından kurtulmak anlamına geliyor, banka, faiz oranlarıbir artışa ihtiyaç olduğunu düşünmenin sebebini gösterebilir.

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD büyümesinin bu yıl %1,4’e ve Fed’in faiz artırımının etkisiyle %1’e yavaşlamasını beklediğini açıkladı. Bununla birlikte, Çin ve Hindistan’daki güçlü dinamikleri yansıtarak, bu yıl küresel büyüme tahminini %0,2 artırarak %2,9’a yükseltti.

2. Euro bölgesi resesyondan sağ çıktı ancak momentum durdu

avro bölgesi ekonomisi yine de geçen yılın ikinci yarısında resesyondan kaçınmış görünüyor. Dördüncü çeyrekte büyüme, toptan elektrik fiyatlarının zirve yaptığı önceki üç aydaki düşüşü tersine çevirerek %0,1 oldu.

Bununla birlikte, ekonomideki ivmenin durduğuna dair kanıtlar var. Almanya perakende satışlarıve Fransa’nın tüketici harcamalarıAralık ayında beklentilerin oldukça altında kalan , Avrupa Merkez Bankası (ECB) son çeyreğe ilişkin yayınladığı Banka Kredi Anketi Özellikle hane halkının kredi talebinde keskin bir düşüş görüldü. Birleşik Krallık’ta krediler de Aralık ayında önemli ölçüde yavaşladı.

ABD’de olduğu gibi, Avrupa’da da ana destekleyici faktör dirençli işgücü piyasası olmaya devam ediyor. Almanya’da mevsimsellikten arındırılmış işsizlikOcak ayında 15.000 kişi ile beklenenden fazla düştü.

sayılar, AMBve İngiltere bankası (BoE) son para politikası kararlarına iki gün kala geldi. Piyasalar her iki kurumdan da yarım puanlık bir kazanç bekliyor, ancak analistler son rakamların en azından gelecekteki faiz patikasına ilişkin daha temkinli bir rehberliğe kapı araladığını söylüyorlar.

3. Hisse senetleri büyük kar gününe hazırlanıyor; Exxon ve Huawei odakta

ABD hisse senetleri, işten çıkarma duyuruları ve hayal kırıklığı yaratan yönergelerle kesintiye uğrayan bir fayda döneminin önümüzdeki yıla olan inancı aşındırmasıyla Salı günü baskı altında yeniden açılmaya hazırlanıyor.

Dow Jones%0.4 düşüyor S&P 500%0,5 ve Nasdak 100%0.7 düştü.

Salı Pfizer( PFE), Birleşik Parsel Servisi( GÜÇ KAYNAĞI), McDonald’s( MCD), tırtıl( KEDİ), Genel motorlar( GM) ve Exxon Mobil( XOM), piyasa öncesi raporlamaya hazırlanırken, kapanışın ardından gözler Intel’in ( INTC) endişe verici derecede zayıf raporlamakdaha sonrasında gelişmiş mikro cihazlar( AMD) açık olacak. amgen( AMGN), Stryker( SYK), tombul( CB), Mondelez( MDLZ) ve Elektronik sanatlar( EA) raporu sunacak kişiler arasında yer alıyor.

İlgilenebilecek diğer hisse senetleri arasında; Talk pudrasıyla ilgili toplu dava davalarıyla ilgili devam eden çabalarına ilişkin en son haberlerin ardından, Johnson & Johnson ( JNJ ) dahildir. Huawei ile iş yapan ABD şirketlerine yönelik toptan bir yasaklama olasılığına ilişkin raporlar, teknolojinin yavaşlamasına neden olabilir.

4. Adani hisse yerleştirme için yeterli teklifi almış sayılır.

Gautam Adani başka bir gün savaşmak için yaşıyor.

Hintli işverenin 2,4 milyar dolarlık hisse satışı, Salı günü Mumbai’deki ticaretin sonuna kadar tamamen abone olmaya yetecek kadar teklif topladı.

Adana İşletmeleri(Ş: ADEL ) hisseleri Salı günü üst üste ikinci gün için %2,8 yükseldi. Ancak, Hindenburg Research’ün onu ve bağlı kuruluşlarını, hisse fiyatlarını yükseltmek için piyasayı kapsamlı bir şekilde manipüle etmekle suçladığı açığa satıştan öncesine göre hala yaklaşık %20 daha düşük.

BAE’nin Uluslararası Holding Şirketi ( IHC), Pazartesi günü yaptığı açıklamada teklifin yaklaşık %16’sını alacağını söylerken, Jüpiter Varlık Yönetimi şunları söyledi: BNP Paribas( BNPP), Société Générale ( SOGN) ve Goldman Sachs (NYSE: GS) ayrıca Financial Times tarafından çapa yatırımcı olarak bildirildi.

Anlaşma, yalnızca Adani’de değil, aynı zamanda oligarşik gruplar ile Başbakan Narendra Modi hükümeti arasındaki yakın bağların sıklıkla tartışmalı olduğu Hindistan’ın büyüme modelinde de bir uluslararası güven testi olarak görüldü. Hindenburg, diğer şeylerin yanı sıra Adani’nin devlet bankalarından aldığı orantısız kredi miktarına dikkat çekti.

5. Exxon rekor kar açıkladı; OPEC+Politikada herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

ExxonMobil, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından yükselen petrol ve doğalgaz fiyatları nedeniyle 2022’de 59 milyar dolar kâr ederek kendi rekorunu kırdı. Şirket, dördüncü çeyrekte hisse başına 3,40 $ (EPS) varsayımlarını aştığını ve üretimin günde 3,822 milyon varil petrol eşdeğerine yükseldiğini söyledi.

Daha genel olarak sıvı yağ Ay sonu kar alımlarının bu ay birikmiş olan bazı zayıf spekülatif uzun pozisyonları sarsmasının ardından fiyatlar sabit kaldı. OPEC ve müttefiklerinin Çarşamba günkü bakanlar toplantısında üretimi artırması beklenmiyor.

diğer taraftan Amerikan Petrol Enstitüsü(API) hisse senedi bilgilerini her zamanki gibi 00.30 CEST’de paylaşacak.

Yazar: Geoffrey Smith

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu