Teknoloji

Elon Musk, Twitter’ın Geleceği Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Elon Musk, satın aldığı Twitter’da büyük değişiklikler meydana geleceğini duyurdu. Musk’ın dün paylaştığı açıklamalar platformun çehresini kökünden değiştirecek diyebiliriz.

Elon Musk, satın aldığı toplumsal medya platformu için istikrarlı bir halde “Twitter 2.0” tarifini kullanıyor.

Peki nedir bu Twitter 2.0 diye soruyor olabilirsiniz. Musk, yeni açıklamalarında bu tanımla ilgili kimi ipuçları paylaştı. Musk’ın Twitter 2.0 hayali aslında sosyal medya platformunu hayatın her anında kullanılan bir uygulama haline getirmek. bu konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda ‘everything app’ şeklinde bazı açıklamalarda bulunmuştu. Ayrıca sosyal medya devinde işten çıkarmaların sona erdiği belirtildi. Şirketi devraldığından beri çalışanların neredeyse yarısını işten çıkaran Musk, yeniden işe alımlara başlayacaklarını da duyurdu.

Twitter 2.0 ile birlik gizlilik öne çıkacağa benziyor. Musk’ın açıklamalarında bu mevzuya vurgu yapıldı.

Twitter iletileşme kısmına WhatsApp’ta olduğu gibi uçtan uca şifreleme özelliğinin geleceği belirtildi. Bu sayede Twitter kullanıcıları birbirleriyle mesajlarında daha iyi bir güvenlik korumasına sahip olacak.

Musk, ayrıca mavi tik satışlarının 29 Kasım’dan biraz daha geç satışa devam edebileceğinin sinyalini verdi.

Elon Musk, taklit ve geçersiz hesaplara karşı önemli muhafaza tedbirleri olmadan Twitter Blue aboneliğini yine etkin etmeyeceğini söyledi. Bu aslında pek hakikat bir karar. Zira geçtiğimiz günlerde fiyatlı abonelikle satılan mavi tik hesaplar büyük problemlere yol açmıştı.

Twitter, bilhassa Musk sonrası periyotta büyük reklam kayıpları yaşadı. Yeni işverenin bu durum için birtakım fikirleri olduğu belirtiliyor. Vakitle göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu