Haber

Dünya Şampiyonası’nda Muhammet Atakan Altun Türkiye’yi temsil edecek

Ege Üniversiteli atlet Muhammet Atakan Altun, “Vücut Geliştirme Gençler Kategoris”inde Türkiye şampiyonu oldu

Ege Üniversitesi Sıhhat Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kısmı öğrencisi Muhammet Atakan Altun “Vücut Geliştirme Gençler Kategoris”inde Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Beden Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Beden Geliştirme Şampiyonası ve Ulusal Ekip Seçmeleri Karşılaşmalarında gençler kategorisi klasik fizik klasmanında 35 atlet ortasından seçilen Muhammet Atakan Altun, Ulusal Gruba girmeye hak kazandı. Atakan Altun, 07-11 Aralık tarihleri ortasında İran’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Başarılı öğrenciyi makamında tebrik eden EÜ Sıhhat Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan, “Öğrencilerimizin böylesi kıymetli tertiplerden muvaffakiyet ile dönmesi bizleri epey gururlandırıyor. Fakültemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kısmı 2’nci sınıf öğrencimiz Muhammet Atakan Altun, Türkiye Beden Geliştirme Şampiyonası ve Ulusal Grup Seçmeleri Karşılaşmalarında Gençler kategorisi klasik fizik klasmanında 35 atlet ortasından seçilerek Türkiye Şampiyonu olmuştur. Göstermiş olduğu muvaffakiyet sonucunda Ulusal Kadroya girmeye de hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

Muhammet Atakan Altun ise , “15 yaşından beri bu sporla ilgileniyorum. Mezun olduktan sonra Spor Fizyoterapisi alanında çalışmak istiyorum. Ayrıca bu alanda yüksek lisans yaparak sporcu sağlığı konusunda akademik çalışmalar yapacağım” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu