Yaşam

Duygu Dostu Eğitim Farkındalık Günü Kutlandı

Dost Eğitim Derneği ve Duygu Koçluğu Türkiye Enstitüsü, Dost Hisset Eğitim Farkındalık Günü’nü bu yıl ikinci kez düzenledi.

Türkiye’de duyguların sosyal duygusal öğrenme ve gelişimdeki rolü konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan etkinlik kapsamında her yıl 1 Haziran’da birçok ilde okul ve yurtlarda duygu dostu eğitim etkinlikleri düzenleniyor. Duygu Dostu Öğretim ve Ebeveynlik yaklaşımı, Doç. Dr. Nalan Kuru tarafından Duygu Koçluğu tekniğinin pozitif psikoloji ve sosyal duygusal öğrenme ile bir araya getirildiği bir ilişkisel davranış yönetimi modeli olarak öne çıkıyor. Model, sosyal duygusal öğrenmeyi desteklemeyi, duyguların eğitim ve gelişimdeki rolünü vurgulamayı ve bu sayede çocuklarla iletişimin kalitesini artırmayı ve daha etkili öğrenmenin temellerini atmayı hedefliyor.

Duygu Koçluğu İngiltere Enstitüsü Kurucu Ortağı Dr. Louise Gilbert Türkiye’ye Geldi

Dr. Louise Gilbert’in katılımıyla 1 Haziran tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde konferans düzenlendi. Yüz yüze ve online katılım sağlanan konferansta ‘Duygu Dostu Eğitimde Farkındalık’ konusu masaya yatırıldı. Doç. Dr. Nalan Kuru ve Dr. Louise Gilbert’in konferansının ardından Türkiye genelinde okullarda ve evlerde etkinlikler başladı. Deprem bölgesindeki okullarla canlı bağlantı kurularak günde 5 bin çocuğa ulaşıldı.

40 il, 200 öğretmen ve veli ile 5 bine yakın çocuğun katılımıyla düzenlenen etkinlik ses getirdi. İngiltere ve Türkiye’den isteyen okulların ve öğrencilerin ücretsiz olarak başvurduğu etkinlikler, öğretmenler, veliler ve çocuklar tarafından uygulanarak duygularda farkındalık yaratmayı başardı. Konferans ve etkinlik isteyenler Doç. Dr. Nalan Kuru’nun YouTube hesabından izlenebilirler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu