Ekonomi

AKP’de olağanüstü kongre tarihi açıklandı

Hamza Dağ, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Özhaseki’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

– Rakiplerimiz değişimi tartışırken, biz yerel seçimlere doğru adımlarımızı atıyoruz. Biraz daha mutfak ve hazırlık zamanı. Kasım ayının başında olduğu gibi adaylar için sahalara çıkma dönemi başlıyor. Aslında bir siyasetçi için sahada olmamak diye bir durum yok. Sahada değilseniz, politikacı değilsiniz. İlk olarak aday seçim sürecini kampanya süreci takip edecek. Asıl mesele adaylık süreci. AK Parti yeni bir siyasi parti değil.

-AK Parti 5 yıl daha iktidar olacak bir siyasettir. Kültürümüz var, tecrübemiz var. Lokomotif görevi Mahalli İdareler Başkanlığımız görüyor. Belediyelerin mevcut misyondaki performansları takip edilmektedir. Hangi adayların kazanabileceği konusunda çalışıyoruz. Bir önceki takvime bakacak olursak adayların tamamının kesin olarak kasım ayında olacağını söyleyemeyiz. Ekim ayında kongremiz var. Şu an bir tarih vermek mümkün değil ancak önceki döneme baktığımızda sürecin kasım ayında başladığını görüyoruz.

– Mayıs 2023 seçimleri CHP’nin karne seçimlerinden biriydi. Nüfusun yüzde 50’den fazlasını yöneten belediyeler CHP’de. Güç yerelde başlar sloganıyla yola çıktılar. Mart 2024 seçimleri CHP’li belediye başkanlarının raporu olacak. İlk karneyi aldılar, işçi çalıştırmayacağız dediler. Bu 5 yıllık süreçte neler yaptıklarını önlerinde görecekler. Raporları zayıflarla dolu. Cumhurbaşkanlığına aday olan belediye başkanları var ama belediye başkanı olamadılar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu