Yaşam

Çankaya Anaokullarında minikler eğlenirken öğreniyor

Çankaya Belediyesi gündüz bakımevleri, okul öncesi eğitimi uygulamalı etkinliklerle birleştirerek eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunuyor. Berkin Elvan Gündüz Bakımevi’nde çocuklar, yaratıcı drama etkinlikleri ve kariyer tanıma projeleriyle farklı dünyaları keşfetme fırsatı buluyor.

 

Çankaya Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğin örneklerinden biri olan kreşler, çağdaş eğitim anlayışıyla öne çıkmaya devam ediyor. Son 10 yılda açılan 10’u yeni 14 gündüz bakımevinde her ay yaratıcı etkinliklerle farklı konuları öğrenme fırsatı bulan çocuklar, su altı dünyasını keşfetti.

 

SUALTI DÜNYASINA KEŞİF

Çankaya Belediyesi, Berkin Elvan Gündüz Bakımevi’nde okul öncesi eğitimin yanı sıra öğrenmeyi kalıcı ve eğlenceli hale getiren yaratıcı drama etkinlikleri düzenleyerek çocukları her ay yeni bir projeyle tanıştırıyor. Şubat eğitim programında yer alan hayvanlar alemi projesi kapsamında 5-6 yaş arası çocuklar, suda yaşayan hayvanları öğrenmeye dayalı drama etkinliğinde farklı bir işlemle yeni bilgiler edindiler. Öğretmenleri tarafından hazırlanan drama etkinliğine katılan çocuklar, neşeli denizciler olurken, su altı canlılarının özelliklerini, türlerini ve kara hayvanlarına göre farklılıklarını buluş yoluyla keşfederek öğrendiler.

 

HER AY YENİ BİR MESLEKLE BULUŞUYORLAR

Berkin Elvan Gündüz Bakımevi’nde yaratıcı dramanın yanı sıra gerçekleştirilen bir diğer uygulama da mesleği tanıma projesi oldu. Şubat ayı eğitim programında yer alan Nesilden nesile meslekler projesi kapsamında 4-5 yaş arası çocuklar marangozluk mesleğini deneyimledi. Öğretmenleri tarafından kurulan sürekli öğrenme merkezi sınıfında çeşitli etkinlikler gerçekleştiren minikler, Çankaya Belediyesi Park Bahçeleri ve Teknik Tesisleri bünyesinde marangozların hazırladığı her türlü ahşap oyuncaklarla marangozluk mesleğini ve bu mesleğin kendileri için değerini keşfettiler. İş Müdürlüğü.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu