Ekonomi

Borsa günü düşüşle kapattı.

BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 20,00 puan gerilerken, toplam işlem hacmi 74,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,85 kaybederken, holding endeksi yüzde 0,29 yükseldi. Orta segment endekslerinde en yüksek kazancı yüzde 3,03 ile finansal kiralama ve faktoring alırken, en çok kazandıran yüzde 2,28 ile menkul kıymet yatırım iştirakleri oldu.

Analistler, değerli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun bir veri gündeminin olduğu haftanın son gününde küresel borsalarda pozitif bir seyir gözlendiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Çarşamba günkü toplantısında politika faizinde değişikliğe gitmezken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) dün 3 ana politika faizini 25 baz puan artırdı. Bugün para politikası kararlarını açıklayan Japonya Merkez Bankası (BoJ), politika faizi ve getiri eğrisi hedef bandını da değiştirmedi.

Analistler, Fed’in politika faizini sabit tutması ve sıkılaştırma politikasının sona yaklaştığına dair artan beklentilere rağmen bu yıl iki faiz artırımı daha yapılabileceğinin sinyalini vermesinin ardından piyasalarda oynaklığın arttığını söyledi.

Ayrıca bugün piyasaların kapanışının ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye kredi notu değerlendirme raporunu açıklaması bekleniyor.

Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) önümüzdeki haftaki Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararı, İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz kararı, BoJ toplantı tutanaklarını açıkladı. , Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları piyasaların merkezinde olacak. tüketici güven endeksi, reel kesim inanç endeksi ve kapasite kullanım oranı, ekonomik güven endeksi, dış ticaret istikrarı, hizmet kolu ve imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI) yurt dışında açıklanacak ABD ve Avrupa’da konut başlangıçları ve ağır seyredeceğini belirtti. Euro Alanı’nda inşaat izinleri, tüketici güven endeksi ve Japonya’da enflasyon başta olmak üzere bilgi gündemi takip edilecek.

Analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinde 5.600 ve 5.700 puanın direnç, 5.400 ve 5.300 puanın ise ana pozisyonda olduğuna dikkat çekti.

haber-caykara.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu