Teknoloji

Bir teknoloji devi daha toplu işten çıkarmalara hazırlanıyor

Snap, 2024’te toplu işten çıkarma duyuran büyük teknoloji şirketleri listesine eklendi. Snapchat sosyal ağının ana şirketi Snap, iş gücünün yüzde 10’unu yani 529 çalışanını işten çıkaracağını resmi olarak duyurdu.

Şirket, dün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu bir dosyada işten çıkarmaları duyurdu. Snap, “işini en yüksek önceliklerini yerine getirecek ve zaman içinde büyümeyi desteklemek için artımlı yatırım yapma kapasitesine sahip olacak şekilde en iyi şekilde konumlandırmak için” hamle yaptığını söyledi. Şirket öncelikle etkilenen çalışanların kıdem tazminatı masraflarını karşılayacak. 55 milyon ila 75 milyon dolar arasındaTek seferlik bir harcama olacak.

Ağustos 2022’de Snap, iş gücünün yüzde 20’sini işten çıkardı ve ayrıca Snapchat için yepyeni içerik geliştirmeyi de durdurdu. Ayrıca yalnızca birkaç ay önce piyasaya sürüldü. Pixy droneÜretimine de son verdi.

Bu, teknoloji sektöründe 2024’ün ilk birkaç haftasında gerçekleşen en son toplu işten çıkarmadır. Amazon bu yıl Twitch, Amazon Prime ve MGM departmanlarından yüzlerce kişiyi işten çıkarırken, Google da yavaş yavaş Cihazlar ve gibi çeşitli gruplardan işten çıkarmalar yapıyor. Hizmetler, Google Asistan ve YouTube. eBay 1.000 çalışanını işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Salesforce 700 kişiyi işten çıkaracağını, PayPal ise 2.500 kişiyi iş gücünden çıkaracağını duyurdu.

haber-akcaabat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu